Insta verliefd op iemand die ik niet ken Stories hack nieuwe iphone whatsapp instagrambio lezen zonder ander ziet typfouten WhatsApp videobellen verkeerd doen digitale borderellen iphone-gewoonte heeft geen zin gehackt via Houseparty samen zijn apps game app gratis game apps hack Hyves-profiel Whatsapp verslaafd appen groepsapp instaverslaafd

Appen op de fiets is verboden: alle regels op een rijtje

Vanaf vandaag mag je niet meer appen op de fiets en krijg je een boete als je dit wel doet. Say whut?! Hoe hoog de boete is en wat je wel en niet mag doen op je telefoon gaan wij je vertellen.

Waarom is appen op de fiets verboden?

Appen achter het stuur in de auto was natuurlijk al lang verboden, maar voor fietsers bestond er nog geen appverbod. Het doel van dit verbod is om het verkeer veiliger te maken, that’s nice! De meeste ongelukken gebeuren namelijk door onoplettendheid…

Hoe hoog is de boete?

Het is een flinke boete die je opgelegd krijgt, als je appt op de fiets. Je betaalt 95 euro als je wordt aangehouden. Steek die telefoon dus maar in je tas tijdens het fietsen, dat geld kun je veel beter aan andere dingen uitgeven.

‘Dat gebeurt toch niet’

Veel mensen denken dat er niet streng gecontroleerd wordt, maar dit is echter wel zo. Vooral in het begin wordt er streng gecontroleerd. Neem het appverbod dus maar serieus, want gesnapt worden is niet fijn!

Kan ik mijn navigatie nog gebruiken?

Oh no, je moet naar een feestje en je weet de weg niet. Kan je Google Maps gebruiken met het appverbod? Nee, dit kan je niet meer gebruiken tijdens het fietsen. Als je de weg wil weten, moet je eventjes ergens stoppen om het op te zoeken.

Muziek luisteren

We luisteren allemaal muziek op de fiets, is dat nog wel toegestaan? Gelukkig wel! Tenminste, als je telefoon in je tas/broekzak zit. Maak een leuke afspeellijst, dan hoef je niet steeds liedjes over te slaan. Be safe. O ja, en zet je muziek nooit te hard, anders hoor je niet meer wat er om je heen gebeurt!

Beeld: 123RF

Lees meer: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij al betrapt?

Gerelateerde artikelen