Voor je Instagram wil je of course geen ‘gewone’ pics posten. Nee, ze moeten wel een beetje opvallen tussen de rest! Maar no worries, met deze apps lukt dat gegarandeerd. En ze zijn ook nog eens helemaal gratis!

InstaSize
Een nadeel aan Instagram is dat het je foto’s altijd afknipt als ze niet de juiste maat hebben. En laat dan nét jouw hoofd te zijn afgeknipt… Herkenbaar? Download dan nu de app InstaSize! Hiermee kun je altijd je volledige foto’s op Instagram plaatsen, zonder bij te hoeven snijden. Ook kun je supercoole collages maken en filters, overlays en teksten toevoegen. Een echte must-have! Deze app is verkrijgbaar voor Android en iPhone.

TimerCam / Timercamera
Niet elke girl is gezegend met een selfiestok en dan kunnen deze apps goed van pas komen. Zet je telefoon op een kastje of andere verhoging en stel de timer in… En hoppa, daar is jouw coole pic! De timer kan tot wel dertig seconden worden ingesteld en je foto’s worden meteen naar je fotoalbum geëxporteerd. TimerCam is verkrijgbaar voor iPhone en TimerCamera voor Android.

Sparkmode / Insta Mirror
Deze apps zijn superhandig als je een gespiegelde foto wilt posten. Supercool met een selfie of als je je net gescoorde outfit wilt showen! Sparkmode is verkrijgbaar voor iPhone en Insta Mirror voor Android.

Bokeh Camera FX / Bokeh Effects
Vind jij het bokeh effect ook zo cool? Met deze apps kun je het heel makkelijk zelf creëren! Je kunt kiezen uit bolletjes, sterretjes en hartjes en helemaal zelf bepalen waar jij het effect wilt hebben. Cool! Bokeh Camera FX is verkrijgbaar voor iPhone en Bokeh Effects voor Android.

PhotoGrid
Deze app is superhandig wanneer je een fotocollage wilt maken. Ook kun je vervolgens een filter, sticker en tekst aan je foto toevoegen. Als dát geen vette pic wordt… Deze app is verkrijgbaar voor Android en iPhone.

Aviary
Gewoon een handige app voor nóg meer filters, effecten én stickers. Het is easy en helemaal gratis! Deze app is verkrijgbaar voor Android en iPhone.

Overgram
Ben jij een InstaText-girl die het altijd superleuk vindt om teksten aan je foto’s toe te voegen? Dan is Overgram echt iets voor jou! Je kunt kiezen uit verschillende teksten en lettertypen. Toch veel leuker om je stijl te kunnen afwisselen, toch? Deze app is verkrijgbaar voor iPhone.

 Lees ook: Apps om de mooiste selfies te maken