astrologie horoscoop sterrenbeeld

Astrologiegids Deel 1: Deze dingen moet je weten over je geboortehoroscoop

Natuurlijk weten we allemaal wat ons sterrenbeeld is, maar dit is niet het enige wat onze persoonlijkheid beïnvloedt. Say what?! De stand van van de planeten en de maan hebben namelijk ook een effect op je persoonlijkheid. Deze week deel 1: de planeten die ons direct beïnvloeden. Hier staan ze op een rijtje:

#1 De zon

Dit is het sterrenbeeld dat je waarschijnlijk al kent. Als je friends je vragen om je sterrenbeeld, dan vragen ze eigenlijk waar de zon stond toen je werd geboren. Dit is eigenlijk de basis van je persoonlijkheid. Het represent je ego, identiteit en je basic voorkeuren. Dit is dus ook het sterrenbeeld dat je checkt bij de Liefdeshoroscoop! De zon doet er ongeveer een maand over om in een nieuw sterrenbeeld te komen.

#2 Ascendant

De ascendant, in het Engels ook wel rising sign genoemd, mogen we absoluut niet vergeten. Dit is het sterrenbeeld dat bij je geboorte in het oosten op de horizon staat. Je hebt dus de exacte tijd van je geboorte nodig om dit te berekenen, want hier verandert het sterrenbeeld elke twee uur! Je rising sign is eigenlijk hoe je bij mensen overkomt. Je stijl, wat mensen van je denken als ze je de eerste keer zien… Eigenlijk een soort masker dus. Voorbeeld: als je zonsterrenbeeld een speech schrijft, is je ascendant dus hoe je speech overkomt op mensen. Deze twee sterrenbeelden komen dus het meest naar voren in je persoonlijkheid.

#3 De maan

De maan regelt het klimaat en de getijden. She’s strong! Maar in de astrologie respresent de maan onze emoties, stemmingen en gevoelens. Waar de zon onze outgoing side symboliseert, doet de maan dat van binnenin. Het regelt onze persoonlijkheid als we helemaal alleen zijn of ons heel comfy bij iemand voelen. De maan doet er twee en een halve dag over om in een nieuw sterrenbeeld te komen, het snelste van alle hemellichamen. Dus stel jij bent op maandag geboren en je bestie op donderdag, dan heeft hij/zij een ander sterrenbeeld bij de maan.

#4 Mercurius

Mercurius is de kleinste planeet in de ruimte. Mercurius staat voor communicatie en leren. Het regelt hoe je praat, denkt en informatie verwerkt. Het is de planeet van je verstand. Mercurius helpt ons moeilijke ideeën te begrijpen en laat ons er op een bepaalde manier over nadenken. Dus als je een keer een toets niet haalt, geef Mercurius de schuld! Mercurius verwisselt elke dertien of veertien dagen van sterrenbeeld.

#5 Venus

Venus is vernoemd naar de betoverende Romeinse godin. #girlpower De planeet bepaalt hoe en wat je liefhebt. Venus regelt wat je aantrekkelijk vindt en hoe je je liefde uit. Deze planeet bepaalt bijvoorbeeld dus hoe jij in een relatie bent of op wie je een crush hebt. Romantic, right? Venus verandert elke vier tot vijf weken haar sterrenbeeld.

#6 Mars

Mars is vernoemd naar de Romeinse god van de oorlog, hoewel ze in de astrologie natuurlijk geen oorlog voeren. Peace on earth, right? Maar het heeft wel te maken met de energie die om je heen hangt en hoe je dingen doet. Dit geldt vooral voor wanneer je boos bent, je ambities en je seksleven, oeh la la! Mars heeft dus een sterke invloed op hoe mensen ons zien wanneer we in een intense of stressvolle situatie zitten. Mars doet er zes tot zeven weken over om in een ander sterrenbeeld te komen.

That was a lot

Oké, je kunt weer op adem komen. Het is natuurlijk allemaal veel informatie en er zit ook nog veel meer informatie achter, maar dit is de basis van al je sterrenbeelden. Hoe meer je je erin verdiept, hoe leuker en interessanter het wordt. Download de app Co-Star om jouw birth chart te checken en om te kijken hoe de sterrenbeelden invloed hebben op jouw persoonlijkheid. Dit was deel 1, check hier deel 2. Exciting!

Beeld: Flickr

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is jouw sterrenbeeld?

Gerelateerde artikelen