astrologie horoscoop sterrenbeeld

Astrologiegids Deel 2: Deze dingen moet je weten over je geboortehoroscoop

Natuurlijk weten we allemaal wat ons sterrenbeeld is, maar dit is niet het enige wat onze persoonlijkheid beïnvloedt. Say what?! De stand van van de planeten en de maan hebben namelijk ook een effect op je persoonlijkheid. Deel 1 nog niet gelezen? Check die hier! Deze week deel 2: de planeten die ons langzamer en indirecter beïnvloeden. Hier staan ze op een rijtje:

#7 Jupiter

De grootste planeet in de ruimte: Jupiter. De planeet staat voor positiviteit en expansie. Uhm, expanwie? Nou, Jupiter zorgt ervoor dat je de wereld met grotere ogen bekijkt en niet alles in een hokje propt. De planeet is dus een beetje spiritueel en filosofisch. Time for our yogapants dus! Jupiter verandert zijn sterrenbeeld elk jaar. Iemand die een jaar ouder is dan jou kan dus een ander sterrenbeeld hebben in Jupiter.

#8 Saturnus

Saturnus regelt je verantwoordelijkheid, beperkingen, limieten, grenzen, angsten en zelfdiscipline. Wauw, dat is nogal een lijstje. Het komt erop neer dat de planeet wil dat we de regels volgen. Het leert ons om om te gaan met uitdagingen en angst. Ook geeft Saturnus vaak weer hoe we met die dingen omgaan. Deze planeet doet er twee en een half jaar over om in een nieuw sterrenbeeld te komen. Grote kans dus dat al je klasgenoten hetzelfde sterrenbeeld hier hebben.

#9 Uranus

Uranus symboliseert technology, opstand en innovatie. Deze planeet haat regels en zorgt ervoor dat er verandering in de zaak komt. Het heeft vaak een flinke impact op vorige generaties. Uranus blijft namelijk zeven jaar hangen in één sterrenbeeld. Het beheerst vaak dus een hele generatie.

#10 Neptunes

Neptunes is de magische en mysterieuze kant van je persoonlijkheid. Deze planeet regelt namelijk je dromen, verbeelding en je onderbewustzijn. Neptunes kan je veel creativiteit geven, maar het kan ook de andere kant op vallen en je waanbeelden geven. Creepy! Deze planeet heeft ook weer een hele generatie in zijn bezit, hij verandert namelijk elke veertien jaar van sterrenbeeld. Neptunes is vernoemd naar de Romeinse god van de zee, dus val in de wateren vol verbeeldingen maar vergeet niet je anker uit te gooien, niemand wil verdwalen op de zee…

#11 Pluto

Pluto mag dan wel niet groot genoeg zijn om een planeet te zijn, hij heeft op astrologisch gebied wel veel invloed. Pluto staat namelijk voor power, transformatie, generaties en controle. De planeet zorgt voor verandering in ons leven en dan vooral om ons heen. Langzaamaan veranderen systemen in bedrijven, maar ook in families door Pluto. De planeet kan namelijk wel bijna 30 jaar blijven hangen in een sterrenbeeld, een hele grote generatie dus.

That was a lot

Oké, dat waren ze, je kunt weer op adem komen. Het is natuurlijk allemaal veel informatie en er zit ook nog veel meer informatie achter, maar dit is de basis van al je sterrenbeelden. Hoe meer je je erin verdiept, hoe leuker en interessanter het wordt. Download de app Co-Star om jouw birth chart te checken en om te kijken hoe de sterrenbeelden invloed hebben op jouw persoonlijkheid.

Beeld: Flickr

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat is jouw sterrenbeeld?

Gerelateerde artikelen