Je BFF die aan het daten is met jouw ex-vriendje… Of jij die maar niet over die ene boy heen komt… Check hier wat te doen bij deze en nog veel meer awkward liefdessituaties.

1. Je bent verliefd op een boy die al een vriendin heeft
Ojee! Dit is een lastige situatie, zeker als deze boy ook met jou flirt…. Het is misschien moeilijk, maar het beste is toch om hem proberen te vergeten en niet op zijn acties in te gaan. Bedenk je hoe jij je zou voelen als jij zijn vriendin was: jij zou dat ook niet oké vinden… Vermijden dus! En gaat hij toch door met flirten? Dan kun je het beste duidelijk zijn: óf hij maakt het uit óf hij laat je met rust!

Lees ook: Help! Een bezette boy flirt met me

2. Je BFF is aan het daten met een boy die jij eerst leuk vond
Het beste wat je kunt doen, is praten met je BFF. Het zou zonde zijn jullie vriendschap te laten verpesten door een boy! Vertel haar dat je het een beetje vreemd vindt dat zij nu datet met de jongen waar jij eerst gevoelens voor had en dit haar wilt vertellen vóór er spanningen tussen jullie ontstaan. Als het goed is, zal ze dit begrijpen.

3. Het vriendje van je BFF appt jou om zijn flirterige appjes (die voor haar bedoeld zijn) te beoordelen.
In dit geval kun je het beste gewoon duidelijk tegen hem zijn: vertel hem dat je het superlief van hem vindt dat hij zo veel om jouw BFF geeft, maar je het een beetje raar vindt al deze persoonlijke appjes tussen hem en haar te lezen. Zeg erbij dat wat hij appt altijd goed is en het dus voortaan gewoon meteen moet sturen en niet moet twijfelen!

4. Je bent afgewezen door je crush en je komt maar niet over hem heen
Het is véél makkelijker gezegd dan gedaan, maar hem vergeten is toch de beste optie. Verwijder hem op social media, delete zijn foto’s en jullie gesprekken. Ook is het goed alle minpunten van deze boy op een briefje te schrijven en focus je voortaan hier op als je aan hem denkt!

Lees ook: Help! Ik heb liefdesverdriet

5. Je vindt de ex van jouw BFF leuk
Ten eerste: voel je niet schuldig! We kunnen er nou eenmaal niets aan doen op wie we verliefd worden. Wanneer je denkt dat de timing juist is, zou je je geheim aan je BFF kunnen opbiechten. Vertel haar dat je er heel erg mee zit en echt niet wilde dat dit zou gebeuren, maar er verder ook niets aan kan doen. Benadruk dat je haar niet wilt verliezen en kijk hoe ze reageert. Vindt ze het oké als jij met hem gaat daten? Dan is dat super! Maar vindt ze het niet, dan is het aan jou om te kiezen: deze boy of je BFF…

6. Je mag het vriendje van je BFF niet
Denk eerst eens na waarom je hem precies niet mag: is het omdat je BFF nu véél meer met hem omgaat dan met jou of denk je dat hij écht niet goed voor haar is? Wat het ook is: praat met haar. In het eerste geval: vertel haar dat je graag weer eens wat vaker iets met z’n tweeën wilt gaan doen. Misschien realiseert ze zich niet dat ze haar vriendschap verwaarloost en is dit helemaal niet haar bedoeling. En in geval nummer twee: leg je BFF duidelijk uit waarom je vindt dat haar vriendje niet goed voor haar is. Je wilt nu eenmaal het beste voor haar en als het goed is, zou ze dat moeten begrijpen!

Lees ook: Help! Ik mag het vriendje van mijn BFF niet