Ik ben bang dat mijn ouders gaan scheiden. Dan moeten we namelijk ergens anders gaan wonen en dat wil ik niet omdat ik nu heel dicht bij mij vriendje woon.

Mijn ouders hebben heel vaak ruzie en volgens mij hebben ze het er al wel eens over gehad. Maar we zijn niet zo rijk, daarom moeten we ook ergens anders gaan wonen als ze gaan scheiden. Anoniem

Als ouders ruzie hebben, wil dat niet meteen zeggen dat ze gaan scheiden. Ook ouders hebben wel eens ruzie. Vaak vinden kinderen dat heel erg en zijn ze bang dat ze hun ouders kwijt zullen raken. In je fantasie gebeuren er dan vreselijke dingen: bijvoorbeeld dat je moet verhuizen of dat je een van je ouders niet meer mag zien. De enigen die jouw gerust kunnen stellen, zijn je ouders. Vraag gewoon eens wat er aan de hand is en vertel ze dat je bang bent dat ze gaan scheiden. Misschien is er wel helemaal niets aan de hand. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw voorgevoel klopt en dat je ouders inderdaad gaan scheiden. Dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk duidelijkheid krijgt over wรกt er precies gaat veranderen. Misschien hoef je wel helemaal niet te verhuizen, misschien vinden jullie wel een huis in dezelfde buurt… Maar nogmaals: dat kunnen alleen je ouders je vertellen!