Gisteravond heeft een 13-jarig meisje zelfmoord gepleegd. Volgens geruchten stond zij op een bangalijst (een lijst met de top 10 van ‘sletterige meisjes’) en was dat misschien een van de redenen waardoor zij het niet meer zag zitten. Verder zijn er jongeren geschorst die een bangalijst hebben gemaakt.

De bangalijst is niet nieuw, maar sinds deze week kun je er niet omheen. In het nieuws en ook op Twitter wordt de bangalijst veel besproken. Dinsdag kon je op Girlz.nl ook lezen over de bangalijst.

Dat de bangalijst niet onschuldig is, blijkt nu uit deze nieuwsberichten. De politie heeft nog niet bevestigd of het meisje inderdaad op een bangalijst stond. Het is in ieder geval een vreselijk nieuwsbericht. Wij leven mee met de familie, vrienden en schoolgenoten van het overleden meisje.

Serieuze zaak
Gelukkig nemen scholen de bangalijsten heel serieus. Een jongen uit Almere die een bangalijst maakte, is hiervoor anderhalve week geleden geschorst. Wanneer hij terug mag komen, is nog niet bekend. Maar niet alleen jongens maken lijsten, er is ook een meisje uit Almere geschorst omdat ze haar schoolgenoten rankte op hun sletterigheid.

Wat als er zo'n lijst op je school is?
De bangalijst is een vorm van pesten. Gaat er zo'n lijst rond op je school? Ga meteen naar een leraar die je vertrouwt. Of staat jouw naam er zelfs op? Vertel het je ouders en doe aangifte bij de politie. Gelukkig is er lang niet overal een bangalijst en door alle berichten de laatste tijd zullen veel scholen extra goed opletten.

In Girlz! 5 lees je meer over de bangalijst. Ken jij iemand die op een bangalijst staat of sta je er zelf op en wil je (anoniem) je verhaal aan Girlz! vertellen? Dan zoekt Girlz! jou.