De afgelopen maanden hebben tienduizenden scholieren hun stem uitgebracht op hun favoriete boek. Vandaag wordt bekend- gemaakt welke titel de Prijs van de Jonge Jury wint! In de race zijn: Ademnood van Marion van de Coolwijk, Klem van Mel Wallis de Vries, Moordvrienden van Natasza Tardio, No Deal van Elle van den Bogaart en Rosa in New York van Francine Oomen. Welk boek is jouw favoriet?

De nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury 2014 zijn:

Klem – Mel Wallis de Vries
Tijdens een schoolreisje op Vlieland wordt één van de leerlingen gewurgd in de duinen gevonden. Wie heeft haar vermoord? Bijna iedereen lijkt een motief te hebben. En bijna niemand lijkt de waarheid te spreken…


Rosa in New York – Francine Oomen

Nu Rosa na haar eindexamen niet toegelaten wordt tot een kunstacademie omdat ze te jong is, gaat ze aan de slag als au pair in New York. Het meisje Vita waar ze voor moet zorgen, doet er alles aan om haar werk als au pair onmogelijk te maken.


Ademnood – Marion van de Coolwijk
Sinds de 16-jarige Moon bijna is verdronken, heeft ze last van paniekaanvallen. Wanneer ze hyperventileert ziet ze dingen die nog moeten gebeuren. Als haar vriendje onder water vast komt te zitten, kan alleen Moon hem redden. Maar durft ze dat wel met haar eigen angst voor water?


Moordvrienden – Natasza Tardio

Milo wordt al vele jaren op school gepest. Als Milo weer eens gepest wordt door klasgenoten, staat zijn beste vriend Finn daar plotseling en schiet de drie jongens dood. Daarna schiet Finn een leraar dood en uiteindelijk pleegt hij zelfmoord. Milo wordt opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. De politie staat voor een groot raadsel: wat heeft Milo met dit alles te maken?


No Deal – Elle van den Bogaart

Na een feestje stapt Simon dronken en zonder rijbewijs in een auto, die niet van hem is, en rijdt hem in de prak. Winston, de eigenaar van de auto, doet hem een voorstel: als Simon 'iets' voor hem gaat ophalen in Suriname en hoeft hij niets te betalen. Onder grote druk gaat Simon akkoord…

Livestream
Vandaag, op de Dag van de Jonge Jury, wordt de winnaar bekendgemaakt. Het boek met de meeste stemmen wint. Wil jij niks missen? Via een livestream op YouTube wordt er vanaf 14.20 uur overgeschakeld naar de prijsuitreiking.