verliefdheid afkomen op iemand die op jongens valt niet veilig in klas single thuis voelen school voor altijdsingle zelfverzekerder ruzie verdriet zelfmoord vriend schuldgevoel overbodig verhuizen ik weet niet hoe ik verder moet

Talk: ‘Ben ik overbodig voor mijn beste vriendin?’

Ik voel me de laatste tijd heel overbodig omdat ik mijn bestie niet zo vaak meer zie. Ze heeft een nieuw vriendje, en ik zie haar bijna nooit. Wat zal ik doen?

Ik krijg er echt genoeg van…

Sinds een maand heeft mijn allerbeste vriendin een vriendje. Nu voel ik me vaak overbodig. Ze stuurt in één week super veel sms-jes naar hem. terwijl ik er bijna nooit een van haar terugkrijg. Dat is dan omdat ze bijna geen beltegoed meer heeft.

Als ze dan sorry zegt, zeg ik altijd dat het niet uitmaakt. Maar eigenlijk maakt het me wel veel uit. Ook spreekt ze bijna elk weekend met hem af en dan kan ze dus niet met mij afspreken. Eigenlijk zou ik blij voor haar moeten zijn en dat ben ik ook wel, maar ik krijg er ook wel echt genoeg van. Elke keer als ik met haar wil praten, durf ik het niet meer. Wat moet ik doen? Anoniempje (14)

Wat moet je doen als je je overbodig voelt? 

Heel jammer dat sommige meisjes alles en iedereen om zich heen vergeten als ze verliefd worden. Want naast een vriendje, wat natuurlijk heel leuk voor haar is, heb je ook contact met je vriendinnen nodig. En daar moet je wat voor doen. Anders zou je wel eens heel eenzaam kunnen worden als het onverhoopt niets wordt met je verkering. Dan hoeven je vriendinnen je misschien ook niet meer terug. Het is voor iedereen mogelijk om én vrienden én vriendinnen te hebben. Jullie kunnen toch ook met z’n allen afspreken? Of willen ze steeds maar samen klitten? Probeer het nog even vol te houden en zoek een kans om er rustig over te praten. Maar de liefde tussen jou en je vriendin kan niet van één kant blijven komen. Laat haar dat op een gegeven moment maar duidelijk even merken.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voel jij je ook weleens overbodig?

Gerelateerde artikelen