kamerplanten plant planten

Beter studeren? Haal kamerplanten naar je room

Een leuke hangplant boven het bed, een rij van planten in de vensterbank; planten geven een ruimte een gezellige sfeer. Planten zijn een trend en je kunt er niet genoeg van hebben, right? Ze zijn ook nog eens goed voor de concentratie en dat kun je tijdens het studeren of course goed gebruiken.

Het gaat zelfs zover, dat planten een interieur zo’n goede vibe geven dat mensen eerder kiezen voor het kopen van een huis waar planten staan. Het gaat op de woningmarkt zelfs al rond: kamerplanten zijn een slim middel om de foto’s op Funda aantrekkelijker te maken. Ga maar na. Als je online een woning bekijkt, val je als een blok voor dat sfeervolle interieur. Het zijn maar foto’s, maar het werkt.

In je eigen huis is dat niet anders, but there is more: het is ook nog eens goed voor je gezondheid om veel planten om je heen te hebben. Planten zorgen ervoor dat foute stofjes in de lucht, afkomstig van bijvoorbeeld tapijt, worden omgezet in zuivere lucht. Het voorkomt onder meer hoofdpijn. Die zuivere lucht zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. Omringd door planten kun je dus goed studeren! Win-win.

Zet niet alleen planten in je huiskamer, maar ook in je slaapkamer: door de luchtzuiverende werking slaap je hierdoor beter. Het brengt meer zuurstof in de ruimte en daardoor ben je verzekerd van een goede nachtrust. Ook dat kan bevorderend werken voor je studieresultaten.

Je voelt je stukken beter in een interieur met planten

Daarbij komt ook nog eens dat planten de luchtvochtigheid verhogen. Het voordeel? Een minder droge lucht en daardoor minder kans op verkoudheid. Bovendien krijgen stofdeeltjes minder kans en heb je vrije luchtwegen. Wist je trouwens dat de kans op allergieën ook minder groot is als je planten in huis hebt? Je voelt je gewoon stukken beter in een interieur met planten!

Als je dit allemaal bij elkaar optelt, zal je begrijpen dat planten ook zorgen voor rust. Met andere woorden: de kans op stress neemt af. Groen is sowieso al een kleur die rust brengt en met planten werkt dat nog eens extra goed.

Kortom: zorg voor planten op je vensterbank, op je bureau, in je boekenkast en een mooi groot exemplaar op de grond. Het maakt het studeren er een stuk gemakkelijker op en het geeft ook nog eens een goede sfeer. En als je geen auto hebt of een tuincentrum te overweldigend vindt: je kunt kamerplanten ook online bestellen. We love it!

Lees ook:

Beeld: Pexels

-Partnerbijdrage-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen