nieuwe vrienden Vieze adem BFFawkward uitschelden scheldt uit

Talk: ‘Mijn BFF lacht om mijn moeder’

Jullie blad is super! Maar ik heb zelf een probleem. Mijn moeder zit in een rolstoel en ik heb het daar heel zwaar mee. Mijn beste vriendin lacht altijd om mensen in een rolstoel. Ik vind dit niet zo leuk en heb dat ook gezegd!

Jullie blad is super! Maar ik heb zelf een probleem. Mijn moeder zit in een rolstoel en ik heb het daar heel zwaar mee. Mijn BFF lacht altijd om mensen in een rolstoel. Ik vind dit niet zo leuk en heb dat ook gezegd!

Maar ze lachte me recht in mijn gezicht uit en zegt dat ze het niet zo bedoelde. Een dag later doet ze het weer! Wat moet ik doen? Anoniem

Is dit echt jouw beste vriendin die dit doet? Allereerst is het natuurlijk sowieso ontzettend dom, fout en idioot om mensen uit te lachen omdat ze in een rolstoel zitten of een handicap hebben. Als je dan ook nog weet dat de moeder van je beste vriendin in een rolstoel zit, dan zou je nog drie keer extra na moeten denken voordat je zoiets doet. Jouw vriendin is op haar manier ook gehandicapt; ze kan zich niet verplaatsen in de gevoelens van andere mensen. Je hebt het al eens gezegd, maar die boodschap is niet aangekomen. Je zult haar duidelijk moeten blijven maken dat haar gedrag echt niet acceptabel is. Voor jou niet, maar ook niet voor de mensen die ze uitlacht. De volgende keer dat ze het weer doet, draai dan zonder iets te zeggen om, loop weg en laat haar staan. Als ze je vraagt waarom je dat deed, kun je nog eens uitleggen dat je het heel vervelend vindt als ze zo doet. Hou dit vol tot het echt doordringt. Hopelijk heeft ze de boodschap dan echt een keer begrepen. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij doen in deze situatie?

Gerelateerde artikelen