Van een mannequin met roze schaamhaar, tot titanium rietjes van €700,- per stuk. Sommige celebs slaan een beetje door met hun eisenlijstje.

Katy Perry
Katy's eisenlijst is zo'n 45 (!) pagina's lang. De eerste pagina is bedoeld voor de chauffeur.
Deze mag niks tegen haar zeggen, geen handtekening vragen, niet met haar fans praten én niet in de achteruitkijkspiegel kijken. Alleen dat laatste lijkt ons wel een beetje gevaarlijk…
Katy wil haar kleedkamer roze of crèmekleurig. Ook moeten er verse bloemen aanwezig zijn, maar: beslist géén anjers! Dat staat zelfs in hoofdletters vermeld. In elk hotel waar ze verblijft (uiteraard 5 sterren) wil Miss Perry de presidentiële suite en 45 'gewone' kamers. Valt mee toch? Ook eist ze een koelkast met een glazen deur en wil ze alleen groenten en fruit die 'deftig' zijn gespoeld.

Justin Bieber
Toen Justin laatst op een fotoshoot was, had hij niet bepaald een bescheiden eisenlijstje. Wat stond erop? Onder andere dat er tijdens de shoot niet met hem gepraat of om een handtekening gevraagd mocht worden. Hij wilde grote zakken gummybeertjes en een lading kaascrackers van een bepaald merk. Ook verbood hij mobieltjes op de set en mocht er geen muziek van ex Selena Gomez gedraaid worden.
Ook zijn hoteleisen vormen samen een aardig lijstje. Hierop staat onder andere dat de kamertemperatuur tussen de 20 en 24 graden moet zijn, absoluut niet hoger of lager. En hij wil in zijn kamer alleen maar witte tafels hebben. Ook wil Justin ongeopende handzeep, zes klapstoeltjes en een ruime voorraad food, die hij alleen wil eten met zilver bestek.


Beyoncé

Beyoncé wil een nieuwe toiletbril in elke hotelkamer waar ze verblijft, alleen rood wc-papier, vers geschilderde witte muren en voor zichzelf en haar staff wil ze alleen kleren van katoen. Ook zijn plastic drinkrietjes een beetje te gewoon voor Beyoncé: ze eist rietjes van titanium van 'maar' €700,- per stuk. In haar drankje eist ze bovendien perfect ronde, handgemaakte ijsblokjes van Zwitsers bronwater. Alleen de grootste kleedkamer is goed genoeg en mevrouw wil alleen gebracht worden via een privé-helikopter. Coca Cola moet uit haar buurt gehouden worden: Beyoncé mag alleen gezien worden met Pepsi.


Jennifer Lopez

Jennifer Lopez liep een mooi bedrag van 60 miljoen euro mis dat ze zou krijgen voor een optreden in India. Waarom? Door alle eisen die ze stelde. De kosten hiervan liepen zo hoog op dat de organisatie van het concert besloot om een andere artiest te zoeken. Miss Lopez eiste een privé-vliegtuig, tientallen hotelkamers voor haar en haar gevolg en ze wilde koste wat het kost haar eigen stylisten, assistenten en chef-kok meenemen. Ook wilde ze alleen maar wit eten hebben en moest haar koffie geroerd worden tegen de klok in. Haar hotelkamer moest compleet wit zijn, want zo zou ze zich het beste kunnen voorbereiden op een show.


Lady Gaga

Voor een paar optredens eiste Lady Gaga witte lammetjes, vlinders en leeuwen op het podium. Deze kreeg ze echter niet. In haar kleedkamers wilde ze een mannequin met – jawel – roze schaamhaar. Waarom ze dit wil is een raadsel. Haar hotelkamer wilde ze helemaal in glamour-rockstijl: witte, leren banken, posters van haar favoriete artiesten aan de muur en zwart satijnen gordijnen. Alles in haar badkamer wil ze met lavendelgeur, inclusief de handdoeken.

Justin Timberlake
Justin Timberlake wil graag een hele hoteletage voor zichzelf. Alle airconditioners moeten van nieuwe filters worden voorzien als meneer Timberlake arriveert. In zijn hotelkamer wil hij een grote stereo-installatie, een Nintendo en een PlayStation. Ook moet iedere twee uur iemand alle deurknoppen schoonmaken met desinfecterende zeep. Smetvrees much? De lift delen, daar doet Justin trouwens ook niet aan.


Rihanna

In haar kleedkamer verwacht Rihanna een meterslange witte bank, tapijten en kussens met dierenprints en witte tulpen. Bakstenen muren en kasten zijn uit den boze: deze moeten bedekt worden met een wit gordijn. Ook reist ze altijd rond met een gevolg van 70 mensen, die ze met haar meeneemt naar clubs. De clubeigenaars moeten maar zien te regelen dat Rihanna en haar aanhang meteen naar binnen kunnen en genoeg eten en drinken krijgen. Een privédansvloer hoort uiteraard ook bij het eisenpakket.