Lauryn: ‘Ik kan me voorstellen dat je het best griezelig vind om alleen te reizen met de trein. Maar nadat je dit artikel gelezen hebt weet ik zeker dat je sterker in je schoenen staat.

Oké, ik moet toegeven dat ik het zelf ook behoorlijk spannend vond om alleen met de trein te reizen. Ik ging namelijk (snuffel)stage lopen in Hoofddorp terwijl ikzelf vanuit de richting van Den Haag moest komen. Dat is een behoorlijk eind verder op, 40 kilometer om precies te zijn. 

Wat gaat er allemaal in ons hoofd om als wij denken aan ‘alleen met de trein reizen’? Bij mij zijn dat voornamelijk dingen als het kwijtraken van je OV-Chipkaart, niet genoeg saldo hebben, de juiste halte missen of gewoon in een totaal andere trein stappen. Maar dat zijn in werkelijkheid misschien de dingen die als laatste zullen gebeuren.

Tegenwoordig zijn er namelijk genoeg hulpmiddelen die ons een stapje verder helpen. Zo bestaat de website 9292.nl (zij hebben ook een handige app!). Op deze site voer je heel easy je beginlocatie, je eindlocatie èn de vertrek/aankomstdatum in. De rest doet deze website voor je. Je ziet meteen een hele reeks aan tijdstippen, kies de meest passende tijd uit en je bent klaar. Voila! Hier staat je lijstje met alle informatie zoals de aankomsttijd, de prijs van de reis maar ook de locaties (+ perrons). Het is dus gewoon een kwestie van deze website/app bij de hand houden en je hebt letterlijk (en figuurlijk) alles in de hand!

Verder wil ik jullie nog meegeven dat het altijd verstandig is om ruim van tevoren weg te gaan. Dan heb je sowieso alle tijd om het juiste perron te zoeken en om je OV-Chipkaart eventueel nog op te laden als hij leeg is. Beter te vroeg dan te laat niet waar?!'

Liefs,
Lauryn 

Wil je meer lezen van Lauryn? Volg haar dan op Instagram, FacebookTwitter of haar eigen blog www.regardslauryn.nl Zelf blogger of vlogger van de maand worden? Dat kan hier.