Bij Halloween kun je denken aan griezelen en enge films, maar wij denken ook aan heel veel lekker eten! Deze bloody brownies zijn perfect om te maken met Halloween.

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje
Brownie:
  • 115 gram boter smelten 
  • 115 gram chocola
  • 225 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl rode voedsel kleurstof
  • 2 eieren
  • 90 gram bloem
  • 1/4 tl zout
Roomkaas topping:
  • 225 gram monchou
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 115 gram suiker
  • 1 tl bloem
 
Aan de slag!
Brownie:
  1. Smelt de boter en de chocola samen tot het een gladde massa is
  2. Voeg hier de suiker en het vanille extract aan toe
  3. Roer het goed door elkaar tot het afgekoeld is
  4. Voeg de eieren toe en mix deze door het mengsel
  5. Giet de rode voedsel kleurstof erbij, roer en zie hoe je mengsel rood kleurt!
  6. Als dit alles goed gemengd is, voeg de bloem toe en meng het tot er geen klontjes meer in zitten.
Roomkaas topping:
  1. Mix de monchou met het vanille extract en de suiker tot het een luchtige creme is
  2. Voeg het ei toe en mix tot het volledig gemengd is
  3. Meng de bloem door de mix heen
In de vorm:
  1. Bedek de binnenkant van een grote ovenschaal compleet met zilverfolie
  2. Giet hier 90% van het rode brownie baksel in
  3. Giet over het baksel de witte roomkaas topping
  4. Verdeel de laatste 10% van het rode brownie baksel in strepen over de witte roomkaas topping
  5. Ga met een mes door het mengsel heen, hierdoor lijkt het alsof er bloedstrepen over de brownies heen lopen
In de oven:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Zet de ovenschaal in het midden van de oven
  3. Bak de brownie voor 30 minuten
 
Klaar is je bloody brownie, smullen maar!