Ik zag laatst het broertje van mijn schoonzus op zijn scooter zitten. Ik dacht dat hij zat te roken, maar toen ik beter keek, zag ik dat hij zat te blowen.

Ik ben er behoorlijk van geschrokken. Toen ik thuiskwam, kon ik nauwelijks aan iets anders denken. Het spookt maar door mijn hoofd. Het blijft drugs, het kan je leven behoorlijk aantasten. De volgende dag was hij weer aan het blowen en hij zag mij wel, maar ik keek niet naar hem. Ik heb hem heel afkeurend in zijn ogen gekeken, maar niks gezegd. Normaal zeg ik wel iets tegen hem, maar nu heb ik hem verder helemaal genegeerd. Ik hoop dat hij zo begrijpt dat ik het fout vind wat hij doet. Maar is dit wel een goede manier? Ik wil hem niet verraden want ik geef toch om hem, maar ik wil ook eerlijk zijn tegen zijn zus (mijn schoonzus). Als er iets gebeurt met hem, is het mijn schuld. Hij maakt ook mij ermee kapot. Ik denk alleen nog maar aan hem. Wat moet ik doen? Eerlijk zijn en hem verraden of liegen? Help!
Een overstuur meisje.

Wat zou je doen als je zou weten dat hij stiekem alcohol drinkt? Vertel je het dan tegen je schoonzus? Is het nu anders omdat hij blowt? Probeer die vragen eens voor jezelf te beantwoorden. Als jij heel veel problemen hebt met het feit dat hij blowt, dan is het misschien verstandig om het tegen je schoonzus te zeggen. Aan de andere kant: er zijn tegenwoordig zoveel mensen die blowen… Het broertje van je schoonzus is er één van. Het is een keuze die hij zelf maakt. Jij bent niet verantwoordelijk voor hem. De kans dat er iets gebeurt omdat hij blowt, is heel erg klein. En dan nog,het is niet jouw schuld als er wel iets gebeurt. Het is zijn leven en jij bent niet zijn moeder. Het is nog maar de vraag of je hem, je schoonzus en jezelf helpt door het openbaar te maken. Wat je nu doet is goed. Je maakt hem duidelijk dat je het afkeurt dat hij blowt, maar je bent toch zo aardig om hem niet te verraden. Als je ziet dat het erger wordt, kun je altijd nog naar je schoonzus gaan en alles vertellen.

Lees ook: Drugs schadelijk?