Wat is het toch fijn om lekker weg te dromen met een goed boek. En wat baal je als je je boek dan weer uit hebt. Jij wilt meer lezen! Hier vind je tien boekenseries die je gelezen moet hebben. Zo kun je tenminste een tijdje vooruit…

Lees ook: Minder bekende maar wel goede boekenseries

De Selectie – Kiera Cass
Vijfendertig meisjes worden uitgenodigd voor de Selectie om te strijden voor het hart van de knappe prins Maxon. Het is een kans om te ontsnappen aan een armmoedig leven. Het land is namelijk verdeeld in verschillende kasten, waarbij kaste acht de allerarmste is. America behoort tot één van de lagere kasten, maar wil helemaal niet meedoen. Ze is al verliefd op iemand…

De Hongerspelen – Suzanne Collins
De Hongerspelen is voor veel girls hun favo boekenserie, dus zeker het lezen waard ook al heb je de films al gezien. In het land Panem worden tijdens de Hongerspelen ieder jaar een jongen en een meisje uitgekozen die tegen elkaar moeten vechten op leven en dood. Tijdens de loting wordt haar zusje gekozen en Katniss weet dat dat de doodvonnis van haar zusje betekent. Ze besluit om haar plek in te nemen.

Vrees Me – Tahereh Mafi
De wereld van Juliette valt uit elkaar: ziektes overheersen, er is geen eten en de lucht heeft een rare kleur… Het Herstel is een organisatie die de wereld in zijn greep heeft en houdt alle tegenstanders met geweld tegen. Juliette blijkt precies het wapen te zijn wat ze nodig hebben, want haar aanraking is dodelijk. Maar wil ze wel gebruikt worden of wil ze vechten in het verzet?

Kronieken Van De Onderwereld – Cassandra Clare
Op een avond is Clary getuige van een moord. Maar het slachtoffer verdwijnt opeens en de moordenaars zijn onzichtbaar voor andere mensen… Clary snapt er niks van tot haar moeder wordt ontvoerd en ze achter een familiegeheim komt. Haar moeder blijkt een demonenjager te zijn. Deze demonen zijn onzichtbaar voor gewone aardse mensen. Nu is het aan Clary om haar moeder te bevrijden.
 

Twilight – Stephenie Meyer
Niet alleen de films, maar ook de boeken zijn de moeite waard. Bella gaat bij haar vader wonen in het suffe dorpje Forks. Daar ontmoet ze de mysterieuze Edward en de twee voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken.

Doe de test: Welk boek moet jij echt lezen?


De Labyrintrenner – James Dashner

Een doolhof kan best leuk zijn, maar niet als je er gevangen zit. Thomas komt terecht in een kamp, waar ook andere jongens wonen. Het kamp is omringd door enorme muren en dat is niet zomaar: daarbuiten is een gigantisch labyrint waar ’s nacht de muren bewegen én monsters rondlopen… Om te proberen te ontsnappen, sluit Thomas zich aan de labyrintrenners.

Fallen – Lauren Kate
Luce wordt verdacht van de moord op een jongen waar ze verliefd op was en moet daarom naar een tuchtschool. Daar valt ze meteen voor de knappe Daniel, die haar compleet negeert. En dat doet hij niet zomaar. Luce en Daniel hebben een verleden samen, waarvan Luce niets meer weet.  

Inwijding – Veronica Roth
Wist je dat Divergent en het vervolg Insurgent is gebaseerd op de boektrilogie Divergent van Veronica Roth? De wereld van Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk voor een bepaalde levensstijl staan. Als Tris zestien jaar wordt, moet ze kiezen bij welke zuil ze de rest van haar leven wil horen. Om die keuze makkelijker te maken, moet ze een test doen. Daar komt ze achter een geheim, die ze koste wat het kost geheim moet houden. Haar geheim kan levens redden, maar ook haar eigen dood betekenen.

De Grisha – Leigh Bardugo
Dit boekentrilogie is razend populair in het buitenland en ze zijn zelfs al bezig met de verfilming van het boek. Het verhaal speelt zich af in Ravka, die voor een groot deel bestaat uit de Schaduwvlakte waar het kroelt van gevleugelde monsters. Samen met haar beste vriend Mal moet Alina de Schaduwvlakte oversteken, maar wanneer Mal gewond raakt, ontwaakt er een kracht in Alina die heel Ravka kan redden.

Harry Potter – J.K. Rowling
Hoewel de kans groot is dat je de Harry Potter-boeken al verslonden hebt, mag deze boekenserie zeker niet in het rijtje ontbreken! Harry Potter woont bij zijn oom, tante en neefje, wanneer hij op een dag te horen krijgt dat hij een tovenaar is. Maar hij is niet zomaar een tovenaar, hij is De Uitverkorene…

Lees ook: 6x boeken die je moet lezen