Buiten is het donker, koud en guur. Het perfecte weer voor een cosy night op de bank met je vriendinnen. Verras ze met een chocoladefondue. Daar wordt iedere chocolate-addict blij van en het is ook nog eens heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 4 personen)
– Een (chocolade)fondue met waxinelichtje.
– Een pakje smeltchocolade. Lees in dit geval op de verpakking hoe de chocolade het best kunt smelten.

Of

– Ongeveer 75 tot 100 gram pure chocolade of melk chocolade.
– Een klein bekertje vloeibare slagroom. Bij een reep van 75 gram zul je ongeveer de helft hiervan nodig hebben.

Wat nu?
Je kunt de chocolade smelten in de fondue met waxinelichtje. Dit gaat wel langzaam. Een andere mogelijkheid: doe de chocolade in een pannetje en zet het op heel laag vuur. Blijf roeren en meng de chocolade met een half tot heel bekertje slagroom. Giet het daarna in de fondue.

De chocoladedip is nu klaar, maar wat doop je erin?
– Fruit! Aardbeien, banaan, ananas, druiven, kersen
– Lange vingers
– Biscuitjes
– Slagroomsoesjes
– Mini-donuts
– Marshmellows
– Speculaasjes

Tip
Zin in iets anders? Probeer de fondue eens met witte chocola. Mietzoet, maar heel erg lekker!