Vandaag is bekend geworden dat de Nederlandse zestienjarigeΒ Tim Reynders in de meivakantie is overleden door de choking challenge. Zijn ouders willen nu andere kinderen waarschuwen voor dit soort gevaarlijke internethypes.

Wurgspel

De choking challenge is een wurgspel waarbij jongeren zichzelf of elkaar wurgen, zodat ze tijdelijk buiten bewustzijn raken. Hierdoor komen ze in een roes en gaan ze hallucineren. Tim had de riem van een badjas om zijn nek geknoopt, maar omdat hij uitgleed op de trap, kon hij zichzelf niet meer losmaken. Hij raakte bewusteloos en overleed. Zijn ouders en zus vonden hem toen ze thuiskwamen. Op een filmpje dat hij van zichzelf maakte met zijn telefoon is te zien hoe het gebeurde.

Don’t do it!

In BelgiΓ«, Engeland en Amerika zijn ook al kinderen overleden door deze challenge. Er zijn ook andere gevaarlijke internethypes zoals de cinnamon challenge. Hierdoor raakte eerder al een dertienjarige jongen vijf dagen in coma. Girls (en boys), doe niet mee aan dit soort gevaarlijke challenges op internet en houd ook je friends tegen als ze dit willen doen!

Beeld: 123RF