Ik had nooit gedacht dat ik serieus een vraag ging stellen, maar uiteindelijk komt het er wel op neer. Ik heb ruzie met mijn ouders. En ik mag nooit meer op de computer.

Het was eigenlijk door een lange ruzie, over dat ik er te lang opzat en zo. Maar nu heeft ze de computer beneden gezet. Dit kan gewoon niet. Wat moet ik doen? Ik wou al bijna weglopen om ze bezorgd te maken. Maar ja, hoe en waar moet je heen? Anoniem

Je kunt dingen erger maken dan ze zijn en weglopen om zoiets stoms als een computer. De ruzies zijn al zo uit de hand gelopen dat je moeder een heel ingrijpende maatregel heeft genomen en de computer uit je kamer heeft gehaald. Waarschijnlijk zijn jullie al maandenlang bezig met ruziemaken over de tijd die jij achter de computer zit. En nu heeft ze dan uiteindelijk besloten om de computer in de woonkamer neer te zetten. Waarschijnlijk vindt zij dat net zo erg als jij. Het is de bedoeling dat je hieruit iets leert, niet dat je verdergaat met ruziemaken. Daar bereik je namelijk niets mee. Als je graag je computer terug wilt, zul je daarvoor je best moeten doen. Doorgaan met ruzie maken helpt niet, weglopen ook niet… Wat wel helpt: praten, afspraken maken en laten zien dat je echt je best doet.

Lees ook: 10 redenen om blij te zijn met bepaalde uitvindingen