Nog een paar dagen en dan beginnen de examens. Je bent vast druk aan het leren, maar soms kun je je niet helemaal goed concentreren. Heb jij daar last van? Check dan deze superhandige tips die je helpen om de laatste dagen door te komen!

Tip 1: goede nachtrust
Zorg dat je genoeg nachtrust krijgt. Je kunt wel nachten doorleren, maar hierdoor neem je steeds minder op, je gaat dingen door elkaar halen en vergeten. Dat moet je niet hebben natuurlijk!

Tip 2: opgeruimd staat netjes
Het is handig om van te voren je leeromgeving goed op te ruimen. Als je dit niet doet, kun je je ergeren aan dingen die overal rondslingeren. Je wordt zo sneller afgeleid en je concentratie verdwijnt.

Tip 3: lekker, maar gezond eten
Een lekker bakje met fruit is goed voor de hersenen. Door gezonde dingen te eten, kun je je goed concentreren. Zo wordt het leren een stuk makkelijker!

Tip 4: to do-list
Je hebt misschien het gevoel dat je superveel moet doen. Daarom is het handig om op te schrijven wat je per dag af wilt hebben. Maak daarom een overzicht en plan in wanneer je welke vakken gaat leren.

Tip 5: find the perfect place
Zoek een plek waar jij het beste kunt leren. Is dit in de bieb, op je kamer of misschien wel bij je tante thuis? Zorg dat je ergens leert waar je het minst afgeleid wordt en waar je (als het nodig is) een rustig muziekje op kunt zetten.

Tip 6: één ding tegelijk
Doe nooit meerdere vakken tegelijk. Hierdoor kun je dingen door elkaar gaan halen en daar raak je gestresst van. En aan stressen heb je niks!

Tip 7: wat is de deadline?
Stel voor jezelf een deadline, bijvoorbeeld: aan het eind van de dag ken ik 2 hoofdstukken van biologie of heb ik mijn samenvatting van geschiedenis af. Door een deadline vast te stellen, blijf je gemotiveerd.

Tip 8: beloon jezelf
Heb je je deadline gehaald of ben je al 2 uur achter elkaar aan het leren? Je bent supergoed bezig en dan heb je zeker wel een beloning verdiend! Een lekkere pauze in het zonnetje of even uitrusten op de bank met een bak chips.

Succes! Check ook deze handige leertips!