Natuurlijk vrij jij veilig en gebruik je altijd een condoom. Maar welke moet je nou kiezen uit al die soorten en smaken?

Er zijn heel veel verschillende soorten condooms. Classic of Natural is meestal de naam voor ‘normale’ condooms. Dat zijn gemakkelijk te gebruiken, transparante condooms van natuurlijke rubber latex en met een glijmiddel. Daarnaast heb je condooms met een zaaddodend middel. Die beschermen nog iets beter tegen een ongewenste zwangerschap. Durex heeft ze daarom Top Safe genoemd.

Condooms zijn niet altijd van rubber latex gemaakt. Als een van jullie daar allergisch voor is, kun je condooms van polyurethaan gebruiken. En wat dacht je van een condoom met een kleurtje en een smaakje, de zogenaamde fruitcondooms. Bij Durex kun je kiezen uit banaan, aardbei, pepermunt, sinaasappel, chocolade. Zo wordt je vriendje echt om op te vreten!

Er bestaan ook funcondooms. Dit zijn bijvoorbeeld condooms met hobbels en bobbels, in de vorm van een voetbal, een stekelvarken of een kerstboom. Ze zijn echt voor de fun en daardoor ook niet zo sterk als andere condooms. Eigenlijk kun je ze alleen gebruiken bij het voorspel.

Gebruiksaanwijzing

Met de aanschaf van het juiste condoom ben je er nog niet. Nu moet je nog zien hoe je hem om doet… Oefen eerst een paar keer, dan heb je minder kans dat het fout gaat bij ’t echie. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je het zaadreservoirtje dichtknijpt tijdens het omdoen. Zo voorkom je dat ie knapt of scheurt. Rol het condoom vervolgens helemaal af, dan kan ie halverwege het liefdesspel niet afglijden. Bij een goed merk condooms hoort trouwens een Nederlandse gebruiksaanwijzing te zitten. Dat heeft de wet zo bepaald.

Tip:

Twee condooms over elkaar lijkt veiliger, maar dat is het niet. De condooms scheuren dan namelijk sneller!

Tenminste houdbaar tot…

Bewaar je condooms op een koele en donkere plaats. Nee, niet in de koelkast, dat is een beetje te koel! Je kunt een condoom maar een paar dagen in je portemonnee bewaren, maar door de wrijving kan de verpakking beschadigen en droogt het condoom uit. Dan is ie niet meer veilig. Je kunt ’m beter los in je broekzak of tasje bewaren, maar pas wel op met je sleutels en andere scherpe voorwerpen. Op de verpakking hoort een houdbaarheidsdatum te staan. Een condoom verliest op een gegeven moment zijn elasticiteit en scheurt dan sneller. Kijk dus voordat je het condoom gebruikt naar de houdbaarheidsdatum.