eerste bh boobies bh fabels ongelijke borsten cupmaat AA

De 10 grootste fabels over borsten

Na je twaalfde groeien ze niet meer, ze horen precies even groot te zijn en als je eenmaal een goede bh hebt, kun je die eindeloos blijven dragen. Er zijn nogal wat fabeltjes over borsten in omloop, maar hoe zit het nou echt? Je leest ’t hier!

Na je twaalfde groeien ze niet meer, ze horen precies even groot te zijn en als je eenmaal een goede bh hebt, kun je die eindeloos blijven dragen. Er zijn nogal wat fabels over borsten in omloop, maar hoe zit het nou echt? Je leest ’t hier!

#1. Als je ’s nachts een bh draagt, krijg je hangborsten

Sommige girls geloven dat je borsten verslappen als je altijd een bh draagt, omdat het borstweefsel niet genoeg wordt gestimuleerd. Helaas, de enige oorzaak van hangborsten is de zwaartekracht. Of je nou wel of niet met je beha slaapt, maakt daarvoor helemaal geen verschil.

#2. Je borsten zijn precies even groot

Je borsten zijn zusjes, geen tweeling. Het kan dus best zijn dat je ene borst groter is dan de andere. Soms trekt dat na een tijdje weer weg. Tot die tijd kun je de cup van je kleinste borst opvullen met een extra pad (‘kipfiletje’). Dat kun je gewoon kopen bij de lingeriewinkel.

#3. Je kunt altijd dezelfde bh blijven dragen

Je hebt je borsten laten opmeten in de lingeriewinkel. Awkward! Maar je bent uitgegroeid, dus nu heb je eeuwig dezelfde maat, toch? Helaas. Ten eerste verschillen maten per merk en ten tweede veranderen je borsten voortdurend van vorm en maat. Eens per jaar zul je dus echt moeten meten en een nieuwe bh moeten kopen.

#4. Striae blijft altijd opvallen

Als je borsten snel groeien, kan het bindweefsel onder je huid scheuren. Dat zie je als rode strepen op je borsten. Niet zo heel pretty. Helemaal verdwijnen doet het niet, maar na een tijdje wordt het rood wel wit en valt je striae dus veel minder op.

#5. Als je aankomt, groeien je borsten

Wanneer je een paar kilootjes zwaarder worden, kan het inderdaad zijn dat je borsten ook iets voller worden. Helaas kan het ook zo zijn dat al het vet zich ophoopt op je buik en dat je borsten gewoon hun cup AA blijven houden.

Lees ook: 11 vragen over borsten

#6. Als je op je zij slaapt, worden je borsten ongelijk

Nope, helemaal niets van waar.

#7. Je kunt je borsten groter trainen

Wanneer dat zou kunnen, zou er al lang een sportschool nu multimiljonair zijn, toch? Je kunt de spier onder je borsten wel trainen, maar dat heeft niet superveel effect op de grootte van je borsten.

#8. Van de pil worden je borsten groter

Door de hormonen in de pil kan je lichaam inderdaad een beetje veranderen. Dat kan bij je borsten gebeuren, maar dat hoeft niet. Het is dus zeker niet handig om de pil te gaan slikken en zo de vorm van je borsten te veranderen.

#9. De potloodtest is belangrijk om te bepalen of je een bh moet dragen

Als je een potlood onder je borst kunt ‘vasthouden’ (en het dus niet meteen naar beneden stort) ben je toe aan een bh. Dat zei een tijdschrift in de jaren zeventig tenminste, maar eigenlijk maakt het niet zo veel uit of je slaagt of zakt voor de potloodtest. Zodra jij het fijn vindt om een bh te dragen, is dat het moment om ermee te beginnen.

#10. Als je op je zestiende cup A hebt, krijg je nooit meer grote borsten

Je borsten groeien tot je volwassen bent en veranderen dan ook nog van maat en vorm. Als je nu kleine boobies hebt, wil dat dus niet zeggen dat ze altijd zo klein blijven.

Lees ook: 7 gekke dingen die eigenlijk heel normaal zijn (aan je borsten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist jij al deze dingen al?

Gerelateerde artikelen