Ben je al die kerstfilms beu? Of gewoon een keer toe aan een andere winterse film die niks met kerst te maken heeft? Van New in Town tot Oorlogswinter, hieronder vind je 10 films die niks nada noppes met kerst te maken hebben, maar wel perfect zijn om te kijken tijdens de feestdagen!

1. Chalet Girl
Romantiek in de sneeuw! De 19-jarige Kim is skateboardkampioen, maar na de dood van haar moeder is ze op zoek naar een goedbetaalde baan. Ze wordt bediende in de Alpen bij een rijke familie met een privé chalet. De zoon van de eigenaar, Jonny blijkt wel erg leuk. Er is alleen één probleem: hij is verloofd… 

2. Bridget Jones Diary
Oké, heel misschien komt hier wel kerst in voor, maar het is gewoon zo’n leuke film! De nogal klunzige Bridget is not lucky in de liefde. Totdat ze in één keer twee leuke mannen ontmoet. Oh oh, gaat dat wel goed komen? Inmiddels zijn ook deel 2 én deel 3 uit.Tijd voor een filmmarathon met je besties!

3. New in Town
Lucy wordt naar Minnesota gestuurd om te helpen bij de reorganisatie van een bedrijf.  Het is een lastige klus. De werknemers negeren haar, het is ijskoud, haar huis is oubollig én de vakbond wordt ook nog boos op haar. Oeps! Hoe gaat Lucy dit allemaal oplossen?

4. Ice Princess
Boekenwurm Casey heeft maar één droom en dat is kunstschaatskampioene worden. Helaas is haar moeder het daar niet helemaal eens en wordt ze klaargestoomd voor de universiteit. Bovendien is ze helemaal niet goed in schaatsen, totdat ze erachter komt dat er een formule is voor die perfecte turn in de lucht. Gaat haar droom dan toch uitkomen? Een leuke film om met je BFF te kijken.

5. You've got mail 
Deze film gaat over Kathleen en Joe. Ze mailen dagelijks met elkaar, zonder dat ze weten wie ze echt zijn. Ze denken dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben, maar dat is niet helemaal waar. Joe is namelijk de baas van een groot bedrijf die het kleine boekwinkeltje van Kathleen wel eens naar de ondergang zou kunnen helpen… Een leuke klassieker uit 1998.

6. Oorlogswinter
Een heftige maar ook ontroerende film over de oorlog in Nederland. Hou je wel van een serieuze film? Dan is dit  de juiste film om te kijken. Michiel krijgt een brief die hij naar Bertus moet brengen. Bertus wordt alleen doodgeschoten en dus besluit Michiel de brief zelf open te maken. Wat er in die brief staat, verandert het leven van Michiel. Een zielige film die best heftig kan zijn, maar zeker de moeite waard is!

7. Frozen
Let it go, let it gooooo, meezingen is verplicht! De animatiefilm Frozen van Disney is perfect voor de koude dagen. Eigenlijk hoeven we het verhaal niet meer uit te leggen, maar voor iedereen die de afgelopen drie jaar onder een ijsblok heeft gezeten: de film gaat over de twee prinsessenzusjes Anna en Elsa. Elsa heeft magische krachten van sneeuw en ijs die voor de buitenwereld een geheim moeten blijven. Een aantal jaar later komen hun ouders om en wordt Elsa koningin. Op de kroningsdag gaat er alleen van alles mis en Elsa vlucht. Zou Anna haar kunnen vinden?

8. Ja, ik wil!
Deze Nederlandse film gaat over Roos, die elke keer wordt gedumpt wanneer ze over het huwelijk na begint te denken. Op een dag wordt ze uitgenodigd op de bruiloft van haar ex, maar wie neem je dan mee? Roos kiest voor haar jongere stagiair Daan, waardoor ze in veel gênante situaties terechtkomt. Ondertussen wordt ze ook nog verliefd op een knappe arts. Zal Roos ook een keer Ja, ik wil kunnen zeggen?

9. Man Up
Tijdens een treinritje ontmoet Nancy de truttige Jessica. Jessica heeft een boek wat dient ter herkenning voor haar blind date mee. Wanneer ze dat in de trein laat liggen, rent Nancy haar nog achterna, maar het is tevergeefs. Ze wordt aangesproken door de blind date van Jessica, Jack en doet net alsof zij Jessica is. Helaas gaat dit niet helemaal volgens plan. Een grappige film om samen met je crush te kijken!

10. The sound of Music
Een film die je waarschijnlijk al een keer gezien hebt, maar die je best nog wel vijf keer kan zien, is The Sound of Music. Lekker meezingen met alle liedjes mag best! De film gaat over de Oostenrijkse Familie Von Trapp die de oorlog wil ontvluchten. Heb je even? Deze film duurt namelijk bijna 3 uur!

Lees ook: DIY Lipscrub