De telefoon van blogger Mandy staat vol met apps, maar welke zijn nou echt handig? Dat showt ze je in dit artikel. Oh enne, extra fijn: alle apps zijn gratis. Nice!

Mandy: ‘Zoek je nog gratis leuke en handige apps voor op je telefoon? Ik ga er elf laten zien. De standaardapps die iedereen tegenwoordig gebruikt als WhatsApp, Snapchat en Instagram hoef ik natuurlijk niet meer te noemen! 

#1.Wunderlist
Wunderlist is een app waarin je heel handig lijstjes kunt maken en die dan ook weer kunt afvinken, superhandig! Ook kun je Wunderlist online op je computer gebruiken. Je kunt dus overal je lijstjes terugvinden!

#2. Klender
Deze app is superhandig als je in een gezin leeft waar jullie nooit van elkaar weten wie wat gaat doen en wanneer je samen een afspraak kunt maken. Elke persoon heeft een eigen kleur. Zo kun je makkelijk zien wanneer iemand weg moet. Ook kun je een boodschappenlijstje aanmaken zodat degene die boodschappen gaat doen weet wat hij voor de rest van het gezin moet halen!

#3. Room for thought
Dit is een grappige app waarvan je elke dag op een random moment een melding krijgt om een foto te maken van wat je op dat moment aan het doen bent. Je krijgt maar een paar seconden de tijd! Het is superleuk om die foto’s dan later op een rijtje terug te zien! 

#4. Sketchbook
Hierin kun je digitale tekeningen maken. Je hebt superveel mogelijkheden met verschillende penselen en kleuren! 

#5. YouTube
Ik denk dat hier niet heel veel uitleg bij nodig is want tegenwoordig kent iedereen het. Ik ben zelf een beetje YouTube-verslaafd en nu ik zelf sinds kort ook YouTube-video’s maak is het nog erger geworden! Oeps! Haha. 

#6. Wattpad
Een app en website waar je zelf geschreven boeken kunt lezen van heel veel verschillende soorten mensen, in verschillende talen en stijlen. Natuurlijk kun je er zelf ook boeken schrijven!

#7. VSCO Cam
In deze app kun je mooie filters over je foto heen doen en ook dingen zoals de belichting aanpassen.

#8. 1010!
Dit is een leuke en verslavende game waarbij je verschillende blokjes moet neerzetten. 

#9. Buienalarm
In deze app kun je precies zien met een grafiekje en een radar wanneer het gaat regenen en hoe heftig de regen zal zijn. 

#10. Pinterest
Een hele leuke app en website met mooie foto’s waar je inspiratie uit kunt halen!

#11. Spotify
De app waar je heel veel verschillende muziek kunt luisteren!’ 

Wil je meer zien van Mandy? Volg haar dan hier of hier. Wil jij zelf bloggen of vloggen voor GIRLZ? Kijk dan even hier.