Ga op bezoek bij de dj’s van het Glazen Huis of neem een kijkje op een van de vele kerstmarkten. Nog niks gepland deze kerstvakantie? Check de kerstuitjes hieronder en plan een leuk dagje uit met je BFF, familie of crush!

#1. Kersthoppen in de Intratuin
Nog niet genoeg kerstaccessoires gekocht of gewoon fan van allerlei mooie lampjes en versieringen? Dan ben je bij Intratuin aan het goede adres. Extra speciaal: de Intratuin in Duiven. Hier hebben ze namelijk ieder jaar een speciale kerstshow: Christmas World. De hele Intratuin wordt omgetoverd tot een winter wonderland vol met leuke hebbedingetjes. Van kerstbomen tot kleine poppetjes, je kunt er alles vinden. Met wie ga jij?

#2. IJsbeeldenfestival
De beste ijskunstenaars komen dit jaar bijeen op het Ijsbeeldenfestival in Amsterdam. Het thema van dit jaar is Music Inspires en de beelden zullen dit dan ook uitstralen. Er wordt zo’n 250.000 kilo ijs gebruikt voor dit festival en net zoveel sneeuw. Breng wel een dikke muts, sjaal en handschoenen mee, want warm is het er niet!

#3. Winter Efteling 2016
‘Waar de koudste dagen van het jaar het warmst aanvoelen.’ Tijdens de Winter Efteling wordt het park geüpdatet naar een winterversie. Zo kun je er bijvoorbeeld schaatsen of langlaufen,  maar je kunt je ook lekker opwarmen bij het Vreugdevuur. Een gezellige dag samen met de rest van de familie en wie weet kun je wel op de foto met Pardoes en Pardijn in hun winteroutfits.

#4. Glazen Huis
Ieder jaar wordt het Glazen Huis verwelkomd in een stad in Nederland. Dit jaar is het in Breda. Woon je in de buurt en heb je zin om het goede doel te steunen? Ga dan zeker een kijkje nemen op de markt in Breda. Dit jaar gaat het opgehaalde geld naar kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van een longontsteking. Hun motto is dan ook: ‘Laat ze niet stikken’.

#5. Kerstmarkt Maastricht
Net als vele andere steden heeft Maastricht een kerstmarkt in de wintermaanden. Tijdens Magisch Maastricht wordt onder andere het Vrijthof omgetoverd tot een mooie kerstmarkt. Eet er verse poffertjes of schaats rondjes op de schaatsbaan. Je kunt ook een ritje maken in het reuzenrad en de verlichte stad van bovenaf bekijken. Een leuk dagje uit voor het hele gezin!

#6. Kerstcircus
Kerstcircussen zijn altijd een leuk uitstapje voor het hele gezin. De keuze is reuze in Nederland. Ga je naar het Wereldkerstcircus, het Limburgs Kerstcircus of toch naar Circus Arlette Hanson? Acrobaten, jongleurs en dieren, ze stelen allemaal de show deze winter. Misschien wil je kleine nichtje ook wel mee!

#7. Amsterdam Light Festival
Vanaf 15 december worden er door heel Amsterdam wandelroutes uitgezet vol met mooie lampjes. Volg bijvoorbeeld de route Illuminade die je langs meer dan 20 lichtkunstwerken brengt. De lampjes worden op architectuur geplaatst, maar ook in parken. Vind je een wandelroute te gewoontjes? Dan kun je ook een vaarroute nemen over de grachten. 

Lees ook: De leukste kersttruien