Ieder jaar reikt de Jonge Jury prijzen uit aan de beste boeken. Dit jaar stemden 7.000 jongeren op boeken die in 2010 verschenen. En dít zijn de beste vijf. Heb jij ze al gelezen?

De volgende boeken staan in de top 5. Klik op de roze links voor meer informatie of om het boek meteen te bestellen.

Verdoofd – Elle van den Bogaart € 12,99
op een feest van een klasgenoot wordt er een partydrug in het drankje van Roos gedaan. Uren later wordt ze doodziek wakker en alles wijst erop dat ze misbruikt is. Maar door wie? En wie kan ze nu nog vertrouwen?

Knalhard – Caja Cazemier € 14,95
Na een avond stappen wordt Ties zomaar in elkaar geslagen op straat. Zijn letsel geneest wel weer, maar zijn zelfvertrouwen heeft een enorme deuk opgelopen. Ties schaamt zich en wil er niet over praten. Ook niet met zijn vriendin Amarins. Dit boek laat zien welke impact zinloos geweld heeft.

Tobjob! Tafel 7: 3 cola! – Marion van de Coolwijk € 14,95
Rik heeft een bijbaan in een restaurant. Hij werkt hard en heeft leuke collega's. Vooral met Ice. Is hij verliefd op haar? Maar dan verdwijnt er geld uit de fooienpot, steeds als Rik werkt.

Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!) – Francine Oomen € 13,95
De Hoe overleef ik…-serie ken je vast wel. In dit deel gaat Rosa met haar vader, Jonas, Noa en Sacha naar Marokko. Sinds de scheiding heeft Rosa haar vader weinig gezien, kunnen ze nog wel met elkaar praten?

Vals – Mel Wallis de Vries € 13,50
Vriendinnen Abby, Maud, Pippa en Feline gaan in de kerstvakantie logeren in een huisje in de Ardennen. Ze sneeuwen in, er is geen elektriciteit en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. Na een ruzie verdwijnt Maud. Dan verdwijnt ook Feline. Abby en Pippa vinden bloedsporen in de sneeuw.

Op 11 april wordt het allerbeste boek van deze vijf bekend gemaakt.

Heb jij al één of meer van deze boeken gelezen en vond je het boek een aanrader?