eindexamens

De eindexamens gaan van start én dit is er anders dan normaal

Misschien wel het spannendste moment van je middelbare schoolcarrière: de centrale eindexamens. Vandaag zijn ze van start gegaan. Door de coronacrisis gaat het er net iets anders aan toe dan normaal. Dit is wat er dit jaar anders gaat.

Eindexamens

Het zijn de eerste eindexamens in coronatijd, want vorig jaar zijn ze geschrapt. Voorheen waren er twee tijdvakken: in het eerste vak maakte de leerlingen alle examens en in het tweede vak had je de kans om de examens te herkansen. Dit jaar zijn er drie tijdvakken. Je mag zelf bepalen of je het examen in het eerste óf tweede tijdvak maakt. Zo heb je voor sommige examens langer de tijd om te leren. Of als je in het eerste tijdvak het examen niet kan maken, omdat je bijvoorbeeld in quarantaine moet, heb je nog de mogelijkheid om die in het tweede tijdvak te maken. Het derde tijdvak is voor de herkansingen.

Lees ook: 7x tips voor het leren van je examens

Extra kans

Ook krijgen leerlingen dit jaar de kans om twee vakken te herkansen in plaats van één vak. En ze mogen ervoor kiezen om één cijfer niet mee te laten tellen bij het bepalen van de examenuitslag als een leerling hierdoor alsnog kan slagen. Dit mag geen kernvak zijn. Wij wensen alle examenleerlingen veel succes toe! You can do this!

Beeld: Siora Photography, Unsplash / Bron: destentor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen