Heb jij wel eens een supergekke snack gegeten zoals een gefrituurd ijsje? Wow! In de VS gooien ze het liefste alles in de frituurpan. Je moet het wel snel eten, want anders smelt het speciale korstje rond het ijs. Check nu 10 gekste fastfoodsnacks ter wereld.

#1 Gefrituurde mars
Yep, in de VS is het supernormaal om een mars te bestellen met een paneerlaag eromheen. Je moet een beetje denken aan een gesmolten mars in een oliebol op een stokje. Het klinkt niet enorm vies toch?

#2 Gefrituurde varkensvellen
Heb jij deze wel eens zien liggen in de Nederlandse winkels? Het is namelijk één van de populairste snacks in  Amerika.  Het vel wordt knapperig gefrituurd en met een paprikasmaak of zoutsmaak. Durf jij deze snack te proeven?

#3 Gefrituurde snoepkrab
Huh? Vis als snoepje? In Japan is dit een superbekende snack. Het smaakt echt naar krab en ze hebben het gekruid met pikante en zoete kruiden. Géén aanrader voor mensen die een hekel hebben aan vis!

#4 Gefrituurde spin
In Cambodja een populaire snack. Durf jij zonder te bibberen dit hartige snackje aan? Wij krijgen er kippenvel van! De grote spinnen worden gefrituurd en dan kun je ze gelijk opeten. Best griezelig toch?

Test: Wat voor snack ben jij? 

#5 Gefrituurde corndog
In Nederland kennen we de hotdog, maar in VS kennen ze ook de corndog. Dit is een worst in een maïsdeeg wat ze vervolgens frituren op een stokje. Yum, klinkt best lekker toch?

#6 Gefrituurde Gulab Jamun
De Gulab Jamun is een Indiase gefrituurde snack. Het zijn deegballetjes die worden gefrituurd en later in rozensiroop en saffraan worden gedoopt. Je eet dan een soort klein oliebolletje in siroop.

#7 Gefrituurde sushi
Misschien heb jij wel eens sushi gegeten of deze variant wel eens geproefd. Om het sushirolletje komt dan een paneerlaagje en datwordt gefrituurd met de sushi erin. Best raar idee hè.

#8 Gefrituurde sprinkhaan
In Afrika is het normaal om gefrituurde sprinkhaan te eten. De sprinkhaan moet je dan zien als een snack zoals chips. Soms verkopen ze ook meerdere gefrituurde sprinkhanen op een stokje. Durf jij deze gewaagde snack ooit te proeven..?

#9 Gefrituurde boerenkoolchips
Wauw! Echt iets waar je oma mee aan komt zetten! Übergezond natuurlijk! De blaadjes van boerenkool worden gefrituurd en na een paar seconden heb je verse chips. Uhm… wij laten het liever gewoon bij boerenkool  met worst.

#10 Gefrituurde inktvisballetjes
In China is dit een veelverkochte gefrituurde snack. De balletjes zijn hard aan de buitenkant en een beetje taai aan de binnenkant. Heb jij zin in deze taaie snack?

Lees ook: 10 gekste verslavingen ter wereld