De een vindt het stinken, de ander droomt erbij weg. Het hangt er maar net van af welk wierookstokje je in je brander zet. Want één ding is zeker: de geur van wierook doet iets met je!

Rozen en viooltjes
Bij een roos denk je al gauw aan romantiek. Rode rozen, een bed vol blaadjes… Wauw! De geur van de roos in combinatie met viooltjes heeft iets heel anders voor je in petto. Deze luchtige geur vrolijkt je op. Lekker na een rotdag bijvoorbeeld. Of, beter nog, als je al geen zin hebt om op te staan. Ben je meteen die muffe ochtendgeur in je kamer kwijt! 

Opium
Ben je toe aan een onvervalste portie romantiek? Verwacht je belangrijk bezoek en ben je in de mood for love, zorg dan voor een indringende opiumgeur in je kamer. Als hij/zij dáár niet op reageert, is er iets grondig mis met zijn/haar reukorgaan.

Amber
De lieve, zoete geur van amber is heerlijk als je het helemaal gehad hebt na een weekje blokken. Als je gewoon even lekker alleen wilt zijn met jezelf. Geen zeurende leraren of kakelende vriendinnen aan je hoofd, alleen de zoete geur van amber die jou meevoert naar al even zoete dromen. Na een uurtje amber, kun je er weer flink tegenaan.

Musk
Je hebt waanzinnig veel huiswerk, maar totaal geen fut. Uitgeteld hang je wat te zappen voor de buis. De klok tikt ondertussen genadeloos door. Je bent al bezig met het bedenken van smoesjes voor morgen. Niet doen. De oplossing ligt als het ware voor je neus. Musk heeft een activerende werking. Voor je het weet spring je op van de bank en maak je zelfs je huiswerk voor de volgende week!

Lavendel
Lig jij ’s nachts vaak te piekeren? Niet doen, dat is slecht voor je nachtrust. Steek dan een stokje lavendel aan, want dat is een heerlijke geur die bovendien enorm rustgevend werkt. Niet meer piekeren over wat is geweest en over wat nog komen gaat, maar heerlijk dromen over prinsen op witte paarden, roem en geluk. ’t Zal wel even wennen zijn, heerlijk uitgerust wakker worden met een grote glimlach op je gezicht…

Lees ook: Ontwikkel je zesde zintuig

Mirre
Je hebt afgesproken om op stap te gaan, maar je hebt de hele dag keihard gewerkt en voelt je onwijs afgestompt. Je hebt wel zin om lol te maken met je friends, maar toch ook weer niet. De milde geur van mirre neemt alle twijfels bij je weg. Dat zo’n zachte geur zo’n enorme impact op je heeft, is wonderbaarlijk. Voor je het weet ben je die lange, vermoeiende dag vergeten!

Sandelhout
Er zijn momenten dat je jezelf wel moet concentreren. Op een werkstuk voor school bijvoorbeeld. Ben je nu zo’n druk typje dat nog geen minuut stil op haar gat kan blijven zitten, dan moet je de geur van sandelhout eens proberen. Dan vergeet je de wereld om je heen en kom je er pas uren later achter dat je zo geconcentreerd aan het werk bent geweest dat je werkstuk af is. Oké, niet overdrijven. Bijna af!

Sinaasappelbloesem
Je zit een beetje in de put. Waar blijft nou in vredesnaam die jongen/girl die jouw hart komt stelen? Je komt hem/haar maar niet tegen. In plaats van jezelf gek te maken kun je ook wat geur in je leven brengen. De zware sinaasappelbloesem staat voor je klaar. In een omgeving met deze geur, dobber je voor je het weet rond op de mooiste fantasieën. Misschien brengen deze dromen jouw grootste wens wel een stukje dichterbij.

Wilde bloemen
Nog vervelender: je bent aan de kant bent geschoven door je lover! De grond is onder je voeten weggeslagen. Het is goed om je tranen even de vrije loop te laten, maar verdrinken in je verdriet is geen goede oplossing. De geur van wilde bloemen helpt je bij de verwerking van liefdesverdriet. Deze geur doet je beseffen dat niet jij een zielig hoopje bent, maar hij/zij die jou heeft laten schieten.

Gardenia
Als parfum is de gardenia te zoet, te bloemerig en te sterk. Eerder iets voor oma’s en oude tantes. Maar als wierook is deze geur onweerstaanbaar. Zeker als je een beetje angstig van aard bent. De kracht die van deze geur uitgaat is besmettelijk. En dat is mooi. Zo verdwijnen jouw angsten als sneeuw voor de zon.

Lees ook: Alles over spiritualiteit