Word jij helemaal hoteldebotel verliefd, ga je knallen op schoolgebied of heb je juist een fantastisch jaar met vrienden? Check je horoscoop en je weet wat het jaar je gaat brengen!

Waterman, 21 januari – 19  februari
2017 wordt een productief jaar voor jou. Op school ga je als een malle, al heb je rond mei wel even een inzinking. Die weet je gelukkig goed door te komen, maar die boy die je hoofd op hol brengt in juni kost je veel energie. Tegen het einde van het jaar ben je weer helemaal in balans en ben je vooral druk met je vriendinnen.

Goed voornemen: Geniet van spontane acties

Vissen, 20 februari – 20 maart
Je hebt een beetje moeite met de start van het jaar. Je winterdip slaat hard toe en binnen je gezin heb je veel conflicten. Gelukkig slepen je BFF’s je door deze lastige periode heen en wordt jullie vriendschap juist alleen maar beter. Aan het eind van de zomer komt de liefde om de hoek kijken. Als je je niet laat afschrikken, zou dit wel eens serieuzer kunnen worden dan je eerdere flings.

Goed voornemen: Op tijd stoppen met dingen die alleen maar energie kosten.

Ram, 21 maart – 20 april
2017 staat in het teken van verandering voor jou. Je schoolprestaties gaan van hoog naar laag, waardoor je op sommige momenten heel hard moet werken om toch nog over te gaan. Ook je vriendschappen wisselen sneller dan je gewend bent, om over je crushes maar niet te zwijgen. Gelukkig heb je een paar mensen in je omgeving bij wie je altijd terecht kunt. Zij zorgen aan het einde van het jaar voor stabiliteit.

Goed voornemen: Je leven iets meer plannen, zodat je het overzicht houdt.

Stier, 21 april – 21 mei
Je leert jezelf steeds beter kennen en dat is niet altijd makkelijk. Door voor jezelf te kiezen, kom je soms in conflict met anderen. Met name in september heb je daardoor een lastige periode op vriendschapsgebied. Gelukkig weet je je aandacht wel bij school te houden en lukt het je zelfs nog om af en toe te flirten met die hottie…

Goed voornemen: Het hele jaar actief bezig blijven.

Lees ook: Wat is jouw Egyptische teken?

Tweelingen, 22 mei – 20 juni
Een aantal impulsieve beslissingen halverwege het jaar heeft een grote impact op de rest van de maanden. Don’t worry: over het algemeen is het positief. Wel moet je oppassen met die lover die je deze winter al tegenkomt. Jullie halen niet altijd het beste in elkaar naar boven… Luister in dat opzicht goed naar je vriendinnen.

Goed voornemen: Lach elke dag en maak je niet te veel zorgen.

Kreeft, 21 juni – 22 juli
Je bent voor heel veel mensen in 2017 een stabiele factor in hun leven, maar daardoor cijfer je jezelf soms iets te veel weg. De avonturen die in april en november op je pad komen, zou je het liefst overslaan, maar juist als je er vol voor gaat, komt er iets heel moois uit. En wie weet ontmoet je zo ook nog een lieve lover…

Goed voornemen: Ga conflicten niet uit de weg, maar sta voor je eigen mening.

Leeuw, 23 juli – 22 augustus
2017 staat voor jou in het teken van de liefde. Je rolt van de ene verliefdheid in de andere en dat voelt heerlijk, maar het zorgt er ook voor dat je schoolprestaties onder druk komen te staan én dat je jezelf een beetje vervreemdt van je vriendinnen. Let daarom goed op wat zij je vertellen en probeer je focus scherp te houden.
 
Goed voornemen: Ga vol voor je doelen.

Maagd, 23 augustus – 22 september
Jij staat in 2017 voor een paar belangrijke keuzes op schoolgebied. Laat je niet te veel meeslepen door je friends en blijf bij je beslissingen, ook als die in eerste instantie niet zo goed lijken uit te pakken. Op liefdesgebied blijft het best rustig, maar aan het einde van het jaar springt er toch een voorzichtig vonkje over.

Goed voornemen: Blijf gefocust op school.

Lees ook: Wat is jouw geboortesteen?

Weegschaal, 23 september – 22 oktober
Je twijfelt en twijfelt maar en als het aan jou lag zou je nooit een beslissing nemen. Daar schiet je alleen niet zo veel mee op, dus gelukkig helpt een heel bijzondere boy je in februari om een paar knopen door te hakken. In oktober kom je een beetje in de knoei op schoolgebied, maar dat trek je snel weer recht.

Goed voornemen: Geniet van elke dag.

Schorpioen, 23 oktober – 22 november
Je friends en jij raken nog beter bevriend dit jaar en dan slaag je er ook nog eens in om een paar andere friends te maken. Yep, 2017 staat voor jou echt in het teken van vriendschap, al gooit die extreme verliefdheid in de zomer wel even roet in het eten. Gelukkig kom je al snel weer in rustiger vaarwater en vind je aan het eind van het jaar een stabielere liefde.
 
Goed voornemen: Maak je niet te afhankelijk van een boy.

Boogschutter, 23 november – 21 december
Aan het begin van 2017 neem je een paar grote beslissingen die je leven ingrijpend veranderen. Dat is even eng, maar tegen het voorjaar voel jij je beter dan ooit tevoren. Dan is er ook een kans om te onderzoeken of het wat kan worden met die flirt van je… Aan het einde van het jaar ben je juist wel weer toe aan iets nieuws en ga je voor een nieuwe hobby.

Goed voornemen: Durf voor jezelf te kiezen!

Steenbok, 22 december – 20 januari
Je bent soms net iets te koppig en dat verandert niet in 2017. Toch begin je steeds beter te zien dat anderen ook wel eens gelijk hebben en dat brengt veel rust in je leven. Als je ook nog eens advies zou accepteren op schoolgebied, zou je helemaal knallen. Op liefdesgebied blijft het rustig, al zijn er in maart wel een paar vonkjes…

Goed voornemen: Vertrouw op je friends, ook als ze iets anders willen dan jij.

Lees ook: Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?