Soms heb je gewoon geen zin om je kleding op te ruimen, maar jammer genoeg stapelt dit zich wel allemaal op. Na een paar weken moet je er toch aan geloven: tijd voor de grote schoonmaak in je kledingkast! Wij geven tips.

Stap 1: maak er iets leuks van
Waarschijnlijk staat opruimen niet in jouw top 10 leuke dingen om te doen, dus maak er zelf wat leuks van! Zet je favo playlist op en pak wat snacks voor tussendoor. Het kan ook leuk zijn om een vriendin uit te nodigen. Kies wel een vriendin uit die haar eerlijke mening geeft over je kleding.

Stap 2: passen
Als je een tijdje niet meer hebt opgeruimd, heb je waarschijnlijk veel om door te spitten. Het kan daarom handig zijn om al je kleding te passen. Misschien is dat truitje waar je over twijfelt wel te klein. Dan is het makkelijker om het weg te doen. Ook kan het helpen om eerst de spullen uit te zoeken die kapot zijn. Dit is de makkelijkste stap!

Stap 3: maak stapels
Maak twee stapels: weg en tweede kans. De spullen die kapot zijn, gaan op de weg-stapel. Op de tweede kans-stapel komt kleding die nog goed is, maar die je niet meer leuk vindt. Deze kan je doneren aan het goede doel, proberen te verkopen of geven aan je zusje.

Stap 4: waar heb ik het gelaten?
Ben je eruit welke items je houdt? Dan is het tijd om alles weer in de kast op te bergen. Bedenk een systeem dat voor jou handig is. Je kan alles sorteren op soort, dus broeken bij broeken en rokjes bij rokjes. Je kan ook op kleur ordenen of op hoe vaak je iets aandoet. Het ligt er net aan hoe jij je kleding makkelijker terug kan vinden.

Stap 5: sieraden opbergen
Sieraden en schoenen zijn onderdeel van je outfit, dus kan het handig zijn om deze spullen bij elkaar te bewaren. Bij meerdere winkels zijn opbergers voor je sieraden en schoenen te koop, onder andere bij Primark en Six. Dit zijn bijvoorbeeld kledinghangers waar je sieraden aan kan hangen. Het ziet er ook nog eens leuk uit!

Klaar met opruimen!