In Holland’s Next Top Model zie je hoe de modellen worden uitgenodigd voor de leukste feestjes, mogen afreizen naar de mooiste plekken op aarde en allemaal gave goodies krijgen. Maar natuurlijk zitten er ook nadelen aan het modellenwerk…

Nooit thuis
Als model stap je de ene dag in het vliegtuig naar Hongkong en de andere dag slaap je alweer in een super-de-luxe hotel in Parijs. Natuurlijk is het gaaf dat je veel van de wereld ziet, maar je bent niet vaak thuis. Hierdoor kun je snel heimwee krijgen en je ouders, vriendje en vriendinnen gaan missen.

Drugs
In de modellenwereld kom je snel in verleiding met drugs en alcohol. Kijk maar naar HNTM runner-up van het eerste seizoen, Sylvia Geersen. Zij reisde de hele wereld over als model, maar raakte verslaafd aan drugs en alcohol. In het programma Sylvia’s Secrets zie je hoe het model er weer bovenop krabbelt.

Kritiek
Je hebt te brede heupen, je bent te dik of je bent niet fotogeniek. Je krijgt als model veel kritiek om je oren geslingerd en dat is natuurlijk niet altijd even leuk. Je moet dus tegen een stootje kunnen en er helemaal niet onzeker van worden.

Concurrentie
Veel meiden willen model worden en daarom is de onderlinge concurrentie stevig. Je hebt er meiden bij zitten die over lijken gaan om een bepaalde opdracht binnen te halen. Ook jaloezie komt vaak voor in het modellenwereldje.

Fearless
Als model moet je alles durven, want anders kom je er niet. Zo komt het wel eens voor dat je met enge spinnen of andere beesten moet poseren. Of je krijgt een fotoshoot waarbij je in de wiek van een molen moet hangen. Maar misschien vind je het wel nog enger om helemaal naakt te poseren! Dus als je model wilt worden, moet je vooral geen mietje zijn.

No fast food
Geen hamburgers, frietjes of pizza meer. Als model moet je size zero hebben en dat betekent veel sporten en gezond eten. Sommige modellen slaan te ver door en krijgen anorexia. Dit is heel gevaarlijk, want modellen als Isabelle Caro en Eliana Ramos zijn al aan deze ziekte overleden.

Kapsel
Als model kun je niet zomaar je haar blonderen of afknippen; dit moet in overleg. Of je moet juist je mooie lokken afknippen, terwijl je dit helemaal niet wilt! Kijk bijvoorbeeld naar de bekende make-over aflevering van Holland’s Next Top Model.

De modellen van Holland’s Next Top Model weten alles over de nadelen van het modellenwerk. Kijk maar vanavond naar HNTM en keer daarna terug naar Girlz.nl voor de afterchat!