Tijdens je vakantie heb je wel zin om met je vriendin of je moeder eens goed te shoppen. Maar de winkels bij jou in de buurt heb je nu wel gezien. Tijd voor iets leukers! Wij hebben 7 Europese steden voor jou op een rijtje gezet waar je supergoed kunt shoppen!

Amsterdam
Amsterdam is superleuke stad om te shoppen. Je kunt de bekende winkelstraten afspeuren naar leuke koopjes maar je kunt ook langs de grachten en de 9 straatjes lopen om op zoek te gaan naar kleine boetiekjes. In de afgelegen straatjes vind je ook allemaal lekkere eettentjes waar je tussen het shoppen lekker kunt lunchen of even wat kunt drinken.

Antwerpen
Antwerpen is één van de grote modesteden in Europa. Je vindt er een grote winkelstraat waar alle bekende winkels gevestigd zijn. Maar in de buurt van het ModeMuseum (ook heel leuk om tussen het shoppen door even doorheen te lopen) vind je net als in Amsterdam allemaal kleine boetiekjes met mooie sieraden, schoenen en kleding.

Londen
Londen is ook een superleuke stad om te gaan shoppen. Ga vooral langs Forever 21, Topshop, New Look en een supergrote Primark! Loop ook even het beroemde warenhuis Harrods binnen. En wees op je hoede, want het kan zo zijn dat je een celeb spot in de gangen van Harrods!

Berlijn
In deze artistieke stad zijn veel verschillende wijken. In elke wijk vind je kleine winkeltjes, van alternatief tot hippie of heel modern. Midden in het centrum vind je een hele grote winkelstraat met alle bekende winkels. Ook hier heb je een groot en duur warenhuis: KaDeWe.

Barcelona
De Spaanse stad Barcelona bruist niet alleen van alle cultuur, je kunt er ook supergoed shoppen. Leuke kleine boetiekjes of een mega Zara. Je vindt het er allemaal. Zorg dus dat je genoeg tijd hebt om alle mooie gebouwen te bekijken en ook om te shoppen!

Milaan
Milaan is misschien wel dé modestad van Europa. Hier vind je de Gouden Driehoek: drie straatjes waar veel grote ontwerpers hun winkels hebben. Zoals Gucci, Prada en Versace. De kleding, schoenen, tassen en sieraden die daar verkocht worden, zijn bijna onbetaalbaar maar het is wel superleuk om even een kijkje te nemen in de etalages. Gelukkig heeft Milaan genoeg andere winkelstraten waar je zo een leuke nieuwe spijkerbroek of zomerjurkje scoort!

Parijs

Ook Parijs heeft prachtige monumenten, musea en parken, die de moeite waard zijn om te bekijken. Maar deze stad heeft ook echt een modehart. Op de Champs-Élysées vind je veel dure winkels waar jij je ogen uit kunt kijken. Gelukkig is er verderop een deel met betaalbare winkeltjes. Iets buiten het centrum in de kleine straatjes vind je nog allemaal leuke Franse boetiekjes waar je goed kunt slagen voor een originele outfit!