Ik heb verkering gehad met de leukste jongen van de klas, maar hij heeft het uitgemaakt. Hij vindt iemand anders uit onze klas leuker.

Eigenlijk ben ik nog steeds verliefd op hem. Mijn vriendinnen vinden hem een loser, maar ik vind hem te gek en zou graag weer verkering met hem willen. Wat ook speelt; eerst was ik de tweede leukste van de klas, nu de vierde. Mijn vragen: hoe kan ik leuker en stoerder worden en hoe krijg ik verkering? Anoniem

Waarom wil je verkering met hem? Omdat hij de leukste jongen van de klas is, omdat je zelf populair wilt zijn of omdat je echt verliefd op hem bent? Als we jouw brief lezen, lijkt het erop dat je alles wilt doen om maar populair te zijn, dat die jongen jouw ticket naar de top is. In feite laat je daarmee zien hoe onzeker je bent. Heb wat meer zelfvertrouwen en ga eerst jezelf eens aardig vinden. Je zult zien dat – als jij jezelf aardig vindt – anderen jou ook leuker gaan vinden. Het gaat er niet om wie op nummer 1, 2, 3 of 4 in de klas staat, het gaat erom dat je blij bent met jezelf. Dan komt de rest vanzelf. Ook die verkering!