Hyven is heerlijk verslavend: grappige berichten sturen naar je BFF’s en stiekem checken wat je crush doet. Maar niet alles gaat altijd van een leien dakje. Bij Hyves werken de mensen hard om alles zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen. Girlz! vroeg ze wat er zoal voor vragen binnenkomen en we kregen een kijkje achter de schermen. In Girlz! 4 kon je al twee vragen lezen. But there’s more.

Er is op Hyves een nepprofiel van mij aangemaakt. Iedereen denkt zelfs dat ik het ben en al mijn eigen vrienden hebben het profiel ook al toegevoegd! Ik wil hier vanaf!
Dat kan! Je kunt hierover gemakkelijk een bericht sturen via www.hyves.nl/help. Stuur altijd de link van het nepprofiel mee zodat Hyves meteen met je mee kan kijken. Vragen over nepprofielen worden heel snel opgepakt dus als het goed is is je nepprofiel zo verwijderd.

Ik word op Hyves steeds toegevoegd door een jongen die ik niet ken. Hij blijft mij maar uitnodigen en als ik de uitnodiging weiger dan stuurt hij mij een privébericht om te zeggen dat hij mij een lekker ding vindt. Ik vind het irritant en ik wil dat hij stopt.
Wanneer iemand je op Hyves lastigvalt kun je deze persoon gemakkelijk blokkeren. Klik op het profiel van de persoon die vervelend is en kijk nu naar het menu onder de profielfoto. Je ziet daar een knop ‘(De)Blokkeren’. Als je klikt op de knop kun je de persoon blokkeren en kan hij geen contact meer met je opnemen en je profiel niet meer bekijken. Valt hij je na het blokkeren weer lastig? Dan kun je het beste Hyves dit even laten weten door het een mailtje te sturen via www.hyves.nl/help. Zij kunnen de persoon dan een waarschuwing geven.

Ik word de laatste tijd steeds gebeld en gewhatsappt door een man. Ik herken zijn nummer niet en hij zegt dat hij mijn nummer op Hyves heeft gevonden. Ik heb alleen mijn nummer naar een vriendin gekrabbeld maar die kent helemaal geen enge mannen dus ik snap nog steeds niet hoe hij aan mijn nummer is gekomen.
Als je wordt lastiggevallen door iemand die je niet kent is dat natuurlijk nooit leuk. Je kunt hierover altijd contact zoeken met de politie om te zien of zij je kunnen helpen.

Natuurlijk is het niet zo handig als je je mobiele nummer deelt in een krabbel. Krabbels kunnen namelijk meerdere mensen lezen. Zorg altijd dat je voorzichtig omgaat met welke gegevens je deelt; wat je niet hard op straat wilt roepen kun je beter ook niet op Hyves plaatsen. Zorg verder altijd dat je goed kiest wie welke gegevens van je mag zien. Dit kun je gemakkelijk doen door in te loggen op Hyves, je muis te bewegen over je profielfoto rechtsboven en dat te klikken op ‘Privacy’. Je kunt nu precies instellen wie wat van je mag zien.