Ik wil ten eerste zeggen: Girlz! is een keileuk blad. Ik heb een vraag. Ik heb een vriendin waar ik héél vaak kom, alleen lijken haar ouders wel pubers.

Ik was daar een keer een film aan het kijken en toen zat de vader van mijn vriendin met zijn hand in de broek van haar moeder. Ze zaten ook de hele tijd te tongen. Mijn vriendin zelf vindt het ook irritant, maar ze weet niet wat ze er aan kan doen. Hopelijk kunnen jullie haar helpen. Het is zo goor om te zien. Ze zijn al in de veertig! Haar vader heeft ook verrotte tanden. Het is echt zo’n goor idee om daar mee te zoenen. Ook als ik daar logeer, hoor ik ze hijgen. Net of ze de hele nacht aan het seksen zijn. Help, help, help! Anoniem

De ouders van je vriendin houden in elk geval veel van elkaar, dat is duidelijk. Maar daarmee is het probleem natuurlijk niet opgelost. Ouders opvoeden is misschien nog wel moeilijker dan kinderen opvoeden. Slechte gewoontes zijn nu eenmaal moeilijk af te leren. Bovendien zullen de ouders van je vriendin van mening zijn dat ze in hun eigen huis zelf mogen weten wat ze doen. Maar er zijn natuurlijk wel gedragsregels, óók als het gaat om de vrienden van je kinderen… Je vriendin zou natuurlijk eens met haar ouders kunnen praten en vertellen dat ze zich schaamt als ze zich zo gedragen. Misschien zijn ze zich er niet van bewust dat wat ze doen gênant is en vinden ze het zelf de gewoonste zaak van de wereld. Als ze weten dat er mensen zijn die zich storen aan hun gedrag, willen ze daar misschien wel rekening mee houden. Als dat niet helpt, zit er niets anders op dan hun gedrag te negeren. Ga op zo’n manier voor de tv zitten dat je hen niet kunt zien. En als je bij je vriendin logeert, zet dan heel zacht een muziekje op als jullie gaan slapen, dan hoor je niet wat er in de slaapkamer van haar ouders gebeurt.