Ik heb best veel problemen. Ik was bijna depressief. Ik sneed mezelf gedurende een aantal maanden. Ik ben zes weken geleden daarmee gestopt.

Ik ga soms naar de schooltherapeut, nu minder dan een paar weken terug. Mijn ouders weten dat ik naar een therapeut ga, maar niet dat ik mezelf sneed. Ik deed het vaak, twee sneeën per arm op een dag. Ik voel me vaak nog slecht, kwaad en verdrietig. Ik slaap al weken niet goed, ik word vaak wakker vanwege nachtmerries. Ik denk vaak dat mensen het niet erg zouden vinden als ik in het ziekenhuis lag of zelfs dood was. Soms hoop ik dat ik niet meer wakker word 's ochtends. Ik leid mezelf af met sporten, lezen of muziek luisteren, maar soms helpt het niet. Mijn vriendinnen begrijpen me niet. Ze weten wat ik heb gedaan en ik haat mezelf omdat ik hen en mijn zus (die het ook weet) daardoor pijn heb gedaan. Wat moet ik doen? Hoe kan ik me beter voelen? – Een depressief meisje van 14 dat hulp nodig heeft

Er zijn mensen die weten dat het niet goed met je gaat en die je willen helpen. Maak daar gebruik van! Een paar gesprekken met een schooltherapeut zijn voor jou misschien niet genoeg om al je problemen op te lossen. Daarvoor heb je langduriger hulp nodig van iemand die alle tijd voor je heeft. Wees niet bang om te praten over de dingen die je dwarszitten. Alleen op die manier kun je de hulp krijgen die je nodig hebt. Ga desnoods naar je huisarts en vraag om een doorverwijzing naar een psycholoog. Of vraag aan de schooltherapeut of die kan helpen bij het zoeken naar betere hulp. Grote kans dat je met een goede therapie heel snel van je problemen af bent. Soms heb je gewoon een serieus steuntje in de rug nodig om weer verder te kunnen met je leven. Die hulp is er heus wel. Je moet er alleen wel om vragen.