Wat is er in vredesnaam met mij?

Ik weet niet hoe het komt, maar ik ben de laatste tijd soms heel depri… zoals net ook omdat mijn vriendje gewoon een paar dingen vergeet. Dan word ik boos en denk ik weer dat hij niet van me houdt.

Net ook. Hij wou stoppen met appen en dan word ik boos omdat hij moe is en niet langer wil praten. Ik heb hem gebeld en hij zei nauwelijks iets en hing weer op. Dan word ik weer boos omdat hij mij niet terugbelt. Dan bel ik hem terug en vraagt hij of er iets is. Ik weet zelf het antwoord ook niet. Ik begon zomaar te huilen om niks. Als ik zo door blijf gaan, ben ik bang dat mijn vriend mij niet meer wil. Ik was een tijdje eerder ook depri vanwege mijn oma – ze heeft kanker. Maar soms vind ik dat ik mezelf aanstel en dat steeds als excuus gebruik. Dat ik daarom soms huil om niks. Maar ik maak me wel zorgen om haar. Deze maand ga ik naar haar toe. Ze woont namelijk niet in Nederland. Kan het daaraan liggen dat ik depri ben of stel ik me echt aan om de kleinste dingen bij mijn vriend? Ik kom er niet uit.

Hopeloos meisje

Iedereen zit wel eens niet lekker in z’n vel

Iedereen heeft wel eens een periode waarin je minder lekker in je vel zit. Jij zit daar nu blijkbaar middenin. Natuurlijk maak je je zorgen over je oma, zeker ook omdat ze niet in de buurt woont. Er is een kans dat je haar over niet al te lange tijd kwijt bent en dat maakt je verdrietig. Je zou kunnen zeggen dat je al in een rouwproces zit, nog voordat je oma is overleden. Maar dat kan, het gebeurt vaker. Maak je daar niet zoveel zorgen over, zo’n periode gaat meestal weer voorbij. Ondertussen helpt het wel als je praat over je gevoelens, zeker tegenover je vriendje die er misschien helemaal niets van begrijpt. Vertel hem dat je behoefte hebt aan liefde en aandacht omdat je bang bent dat je oma doodgaat. Dat je zo bang bent om iemand te verliezen, dat je je daardoor misschien te veel aan hem vastklampt. Hij kan je dan helpen door er voor je te zijn als je hem nodig hebt, maar ook door je erop te wijzen dat je hem op sommige momenten te veel claimt. En vergeet ondertussen niet dat er ook heel veel leuke dingen in het leven zijn. Het feit dat je oma ziek is, betekent niet dat jij niet meer van het leven mag genieten. Dat zou je oma ook niet willen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: