disneyfilm

Deze bestemmingen lijken op locaties uit Disneyfilms

Droomde – of nog steeds – jij ervan om als een prinses uit een Disneyfilm te leven? Goed nieuws! Je kunt nu bestemmingen bezoeken die op locaties lijken uit jouw fave sprookje.

Belle en het Beest

Deze Disneyfilm speelt zich af in een dorpje in Frankrijk en wist je dat er nog steeds dorpjes zijn die rechtstreeks uit de middeleeuwen komen? Check Ribeauvillé en Riquewihr maar eens!

Aladdin

Heb je je altijd al als Jasmine willen voelen? Ga dan naar India! In de stad Agra lijkt het net alsof je in de film bent beland door de grootste Taj Mahal. Helaas is de stad verkennen met een vliegend tapijt geen optie, dus be prepared.

Rapunzel

Oh my gosh, let your dreams come true in Normandië! In deze stad zie je precies waarop Rapunzel is geïnspireerd: Mont Saint-Michel. Dat is een eiland vlak voor de Franse kust met een mooi klooster in het midden.

Doornroosje

In het magische kasteel Neuschwanstein in Duitsland duik je in de wereld van Doornroosje. Net zoals in de Disneyfilm en de Disneyparken is het kasteel van de prinses groot, wit en omringd met bomen en begroeide bergen. Wauw!

Disneyfilm Jungle Book

In India is ook het idee ontstaan van Mowgli, Balou en Baghera. In het Saptura National Park voel je je net Mowgli die door de jungle reist.

De Kleine Zeemeermin

Nu heeft Zwitserland geen zee, maar wel een heel groot meer. In Chateau de Chillon staat ook het kasteel van Prins Erik. So, keep an eye out!

Vaiana

Bij deze Disneyfilm dachten we dat het allemaal te mooi was om waar te zijn, maar niks blijkt minder waar te zijn. Aan de andere kant van de wereld, Samoa, ligt een supermooi eiland met palmbomen en parelwitte stranden!

Mulan

De coole film Mulan krijgt binnenkort een live-action-versie en je kunt de plek zelf ook bezoeken. In China, de Verboden Stad in Beijing, is een prachtig stuk, Unesco Werelderfgoed, dat megaveel op de movie lijkt. Hoe cool?!

Beeld: Instagram @quetalviajar

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen