Kitkat Cheesecake

Deze KitKat cheesecake wil je maken!

Excuse ons gekwijl, maar kijk nou even hoe delicious deze cheesecake eruitziet! De Kookmutsjes delen het recept en guess wat: deze KitKat cheescake is niet eens zo heel ingewikkeld te maken. Let’s do this.

Grote kans dat je de Kookmutsjes al kent, maar zo niet dan hier een korte recap: De twee zussen Najat en Nadia begonnen in 2015 met het delen van hun recepten in een online kookgroep, maar ze groeiden zo snel dat er al gauw een website werd gelanceerd: www.kookmutsjes.com. Op hun website delen ze een hele hoop heerlijke recepten uit verschillende keukens en nu hebben ze zelfs een kook- en bakboek uitgebracht. Check hieronder een van hun heerlijke recepten: we love it!

Het maken van deze cheesecake duurt niet zo heel lang (ongeveer 25 minuten), maar je moet tussendoor erg veel wachten (300 minuten), daarom is het misschien slim om hem een dagje van te voren te maken!

Ingrediënten voor 12 personen:

Koekjesdeeg

100 g roomboter

125 g mariabiscuits

Vulling

100 g melkchocolade

200 g KitKat

250 g roomkaas

45 g kristalsuiker

16 g (2 zakjes) vanillesuiker

16 g (2 zakjes) Klop-Fix

400 ml ongeklopte slagroom

Ganache

40 ml ongeklopte slagroom

100 g melkchocolade

Garnering

KitKat

aardbeien

muntblaadjes

Kitkat Cheesecake

Bereiding KitKat cheesecake:

#1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen van de vorm in.

#2. Maal de mariabiscuits met een hakmolen en smelt ondertussen de boter. Doe de biscuit bij de gesmolten boter en roer goed door elkaar. Schep het koekjesdeeg in je springvorm, druk goed aan en bewaar even in de koelkast.

#3. Smelt voor de vulling de melkchocolade au bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hak de KitKat in kleine stukjes.

#4. Meng de roomkaas met de kristalsuiker en vanillesuiker in een diepe kom. Goed gemengd? Voeg dan de gesmolten chocolade toe en mix twee minuten met een handmixer.

#5. Voeg de Klop-Fix en slagroom toe en mix nog twee tot drie minuten totdat de slagroom stijf is. Roer de stukjes KitKat door de room. Schep de vulling op de koekjesbodem, dek af met plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast.

#6. Breng voor de ganache de slagroom in een pan tot tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur. Breek de melkchocolade in stukjes, voeg toe aan de pan en laat één minuut staan. Roer goed tot de chocolade gesmolten is en laat de ganache iets afkoelen.

#7. Giet de ganache over je KitKat cheesecake en zet hem daarna afgedekt twee tot drie uur in de vriezer.

#8. Haal de cheesecake een half uur van tevoren uit de vriezer en laat hem op kamertemperatuur worden. Garneer met stukjes KitKat, aardbei en verse muntblaadjes. Yummy!

Dit recept komt uit het nieuwe boek van de Kookmutsjes: Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek. Ben jij benieuwd naar nog meer lekkere recepten van de twee zusjes? Hun boek koop je voor €20,99 bij Bookspot.nl!

Lees ook:

Beeld: De Kookmutsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen