Wij hebben de populairste Young Adult (15+) boeken van dit moment voor je op een rijtje gezet. Welk boek wil jij als eerst lezen?

5x YA boeken die je móet lezen

Check hier vijf toffe YA boeken die je zeker op je must-read lijstje moet zetten <3 Thank us later!

#1 Het blauwe licht

boek

Dit boek gaat over Ella, een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Een jongen Orkan die bij haar in de klas zit, is heel hoogmoedig. Maar als Ella in aanraking komt met een mysterieus blauw licht, krijgt ze visioenen door over een toekomst waarin ze samen is met Orkan.

Het blauwe licht, Takla Makan, €16,95

#2 De stem van de zee

boek

Dit boek vertelt je het verhaal van de jonge Arthur door de ogen van Nimue, zijn zus, en laat je meevoeren door wonderlijke verschijningen. Dit boek is het eerste deel uit de trilogie ‘De gave van de Selkie’.

De stem van de zee, Marie Li, €12,50

#3 Nooit meer thuis

boek

Lily en haar familie vertrekken noodgedwongen uit Indië, dat voortaan Indonesië heet. Ze zijn niet meer welkom in het land. In Nederland is het koud en heel anders dan Indië. Zal ze zich ooit thuis gaan voelen in Nederland?

Nooit meer thuis, Martine Letterie, €14,99

#4 Voor ik je loslaat

boek

Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska. Corey verhuist maar belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken. Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen.

Voor ik je loslaat, Marieke Nijkamp, €17,99

#5 54 minuten

boek

In dit boek volg je  vier jongeren tijdens een schietpartij op een middelbare school. Verteld vanuit verschillende perspectieven kom je achter de motieven van de schutter.

54 minuten, Marieke Nijkamp, €10

 

Lees ook:

Beeld: 123RF