Elke dag gebruik je tandpasta om je tanden lekker schoon te poetsen. En als je een puistje hebt, smeer je er een klodder op, zodat je na een nachtje slapen weer met een flawless face wakker wordt. Maar er zijn nog veel meer andere manieren waarvoor je tandpasta kunt gebruiken.

#1. Antistoommiddeltje
ZΓ³ irritant als je na die lekkere douchebeurt even in de spiegel wilt kijken, maar dat deze dan beslagen is door je hete douche. De oplossing? Smeer een beetje tandpasta op de spiegel, wrijf het weg met een vochtige doek en tadaa!

#2. Je voeten schoonmaken
Als je veel op blote voeten loopt, krijg je soms vieze, zwarte voeten. Met zeep krijg je ze nooit helemaal schoon, maar met tandpasta wel!

#3. Om je sieraden schoon te maken
Tandpasta werkt geweldig als schoonmaakmiddeltje voor je zilveren sieraden. Gebruik een oude tandenborstel, zo kom je ook bij die moeilijk bereikbare plekjes van je sieraden.

#4. Inkt en lippenstiftvlekken uit kleding
Geknoeid op school met inkt of per ongeluk je sjaal onder gesmeerd met lipstick? Don’t worry, smeer er een beetje tandpasta op en wrijf het uit. Spoel daarna de tandpasta goed uit je kleren, en herhaal dit proces tot de vlek weg is.

Lees ook: 7 manieren om je fΓΆhn te gebruiken

#5. Kringen op je bureau
Zit je altijd fanatiek te leren met een glas drinken, maar heb je nu allerlei kringen op je houten bureau? Laat wat tandpasta even intrekken op de kringen en haal het daarna weg met een nat doekje.

#6. Je nagels schoonmaken
OkΓ©, dit kun je ook gewoon met zeep doen. Maar je kunt je nagels ook schoonmaken met een tandenborstel en wat tandpasta. Je nagels gaan daardoor nog mooi glanzen ook!

Lees ook: 6 manieren om shampoo te gebruiken

#7. Je gympen schoonmaken
Zou je graag het witte gedeelte van je sneakers schoon willen hebben? Met een beetje tandpasta tover je je gympen weer om als nieuw! Borstel ze schoon met een oude tandenborstel en wat tandpasta en ga er daarna goed overheen met een nat doekje.

#8. Tegen muggenbulten
Superirritant, die stomme bultjes die zo kunnen jeuken. Tandpasta laat de muggenbult niet verdwijnen, maar het zorgt er wel voor dat je jeuk minder wordt.

Lees ook: 14 manieren om Vaseline te gebruiken