Bijna iedereen maakt het wel eens mee: lig je lekker te slapen, schrik je opeens wakker omdat je droomt dat je valt. Hoe komt dat? En waar komen de andere rare dromen vandaan die je ook wel eens hebt?

Van onderen!
Dromen dat je valt, gebeurt vaak net voordat je in slaap valt. Een lichamelijke oorzaak kan op dat moment een plotselinge bloeddrukverlaging zijn – niks waar je je zorgen over hoeft te maken – maar het kan ook door iets anders komen. Zo staat vallen in een droom vaak voor bepaalde angsten en onzekerheden. Kan het zijn dat je de laatste tijd het gevoel hebt geen controle meer over dingen te hebben? Dan probeert je droom je iets te vertellen!

Hallo… ik
Sommige mensen zien zichzelf tijdens het slapen wel eens in bed liggen. Ze weten dan dat ze dromen, maar toch voelt alles net zo als normaal. Deze dromen worden ook wel lucide dromen genoemd. Heb jij jezelf in een droom ook wel eens van een afstandje bekeken terwijl je bed lag? Dan kan het erop duiden dat je in real life volop bezig bent met jezelf te ontdekken. Vraag je eens af hoe je eigenlijk in het leven staat en wat je verder nog meer belangrijk vindt…

Lees ook: Wat zeggen jouw voeten over jou?

Kussen met je BFF
Ooit gedroomd dat je met je beste vriendin stond te zoenen terwijl je helemaal niet verliefd op haar bent? Maak je dan geen zorgen, want vaak heeft het niks met onbewuste verlangens te maken, maar eerder met waardering en vriendschappelijke liefde voor je BFF. Tja, dat klinkt eigenlijk best logisch. Wie houdt er nou niet van haar beste vriendin?

Horrordromen
Vergeet je in de meeste gevallen je (leuke) dromen binnen vijf minuten, nachtmerries blijven vaak langer hangen. Allesbehalve leuk natuurlijk. Schrik je regelmatig wakker omdat je er weer eentje hebt gehad? Neem jezelf of je leven dan eens goed onder de loep. Ben je momenteel een beetje gestrest? Probeer dan wat meer te relaxen, want te veel stress voedt nachtmerries.

Lees ook: Wat zeggen jouw ogen over jou?