Trouwen met dé hotste celeb, uit je dak gaan in de discotheek met je beste moves, een ex die voor je op de knieën gaat … Dromen kunnen helemaal super zijn, maar achter deze geweldige dromen zit soms een betekenis verborgen die je niet verwacht…

#1. Je droomt dat je totally in love bent…

Als je droomt van een vriendje van wie je hartstikke hoteldebotel bent betekent dat niet per se dat je het erg fijn vindt om bij hem te zijn. Misschien heb je wel helemaal geen vriendje of ben je in het echte leven zelfs niet eens verliefd op iemand. Dromen over verliefdheid betekenen dat je tevreden bent met wat je hebt en hoe je in het leven staat. Aan de andere kant kunnen ze ook betekenen dat je niet genoeg liefde krijgt van de mensen om je heen. Denk je dat dit het geval is, dan moet je misschien eens kritisch naar je vriendschappen kijken of naar de relatie met je ouders en broers of zussen.

#2. Je droomt dat je hartjes ziet…

Dromen over hartjes of een groot hart gaan meestal over liefde en romantiek. Maar er zijn veel verschillende manieren waarop je over een hart kunt dromen en die hebben allemaal een andere betekenis. Als je droomt over je eigen symbolische hart kan het gebeuren dat je binnenkort ziek wordt of een gebrek aan energie hebt of krijgt. Ga dan alvast aan de vitamine C-pilletjes en hou je gezondheid goed in de gaten. Zie je liefde en romantiek in je ‘hartendroom’, dan is er niets aan de hand, droom maar lekker verder!

#3. Je droomt dat je met een celeb gaat trouwen…

Hartstikke leuk, de vrouw worden van Justin Bieber of Harry Styles, maar dat jouw onderbewustzijn je het pleziertje geeft om met een van je idolen naar het altaar te lopen, betekent niet dat je hevig verliefd bent op diegene! Het is juist het tegenovergestelde, want als jij in je droom met een celeb gaat trouwen, kan het zijn dat je het echte leven iets te rooskleurig inziet en dat je dus nog wel eens teleurgesteld kan worden. Een andere betekenis van de droom kan zijn dat je bepaalde eigenschappen van deze hunk zelf wel zou willen hebben. Misschien is-ie wel onwijs grappig!

Lees meer: Wat zeggen jouw dromen?

#4. Je droomt dat je bij je ex terug bent…

Ho! Niet gelijk je nieuwe lover dumpen om weer naar je ex-vriendje terug te gaan, want deze droom betekent niet dat je nog verliefd bent op je vorige lover en dat je hem terug wilt. Het is juist een waarschuwing dat je met je huidige vriendje niet dezelfde fouten moet maken die je vroeger met je ex gemaakt hebt. Toch kan deze droom ook betekenen dat je in je huidige relatie iets mist wat je met je ex wel had… Er zit dus een wijze levensles verstopt in dromen over exen.

#5. Je droomt dat je jaloers bent…

Zijn er anderen jaloers op jou in je droom, dan kan het zijn dat je in het echte leven met een schuldgevoel rondloopt. Ben jijzelf degene die jaloers is, dan kan het bij deze droom zo simpel zijn dat je in het echt ook jaloers bent op deze persoon. Jaloers zijn in je onderbewustzijn betekent vaak dat je bang bent om iets kwijt te raken. Is er dus een leuk meisje waar je vriendje naar loert? Misschien moet je dan een beetje werken aan je zelfvertrouwen, want jij bent even leuk en mooi als iedereen!

#6. Je droomt over een jongen…

Er kan op heel veel manieren een (onbekende) jongen in je dromen voorkomen. Hij staat samen met je in de metro, zit ineens in je huiskamer of loopt op straat zijn hond uit te laten bijvoorbeeld. Is dit een oude man, dan draait je droom om vergiffenis. Vraag je af of jij iets ergs hebt gedaan. Of hebben anderen je wat aangedaan? Als het gaat om een lekkere, knappe hunk dan zul je van het leven genieten en veel spullen bezitten. Bij een lelijke meneer moet je op je hoede zijn, want dan kan een vriend in je echte leven wat moeilijkheden geven.

Lees meer: Droom ABC

#7. Je droomt dat je een ring krijgt…

Op zijn knieën hoeft-ie niet te gaan, maar een ring krijgen van de guy in je slaap ziet eruit als een goede boodschap. En dat is het ook! Krijg je een ring van je liefje, dan hoef jij je de komende tijd echt geen zorgen (meer) te maken over een gebrek aan aandacht. Hij is nog nooit zo into you geweest! Droom je over een gebroken ring, dan staan je wat tegenslagen te wachten. En raak je een ring kwijt of wordt hij gestolen, dan ga je iets verliezen wat erg dierbaar voor je is.

#8. Je droomt over seks…

Heb je een fijne seksuele ervaring in je droom? Dan krijg je geluk en tevredenheid in je relatie met anderen. Als je seks hebt met iemand anders dan je eigen lover, kan het zijn dat je het niet helemaal goed vindt gaan met hem. En lig je met je ex in bed, dan ben je misschien bang om een nieuwe relatie aan te gaan. Ben je misschien een beetje zenuwachtig en bang dat het niet zo fijn meer wordt als met je ex? Het kan ook zijn dat je seksdroom helemaal niet zo denderend is. In dat geval is het een waarschuwing, want dan ben je van plan om iets te gaan doen wat uiteindelijk een flink schuldgevoel gaat opleveren.

Lees meer: Ken jij ASMR al?