Eén ding is duidelijk, meiden houden van gezelligheid. En wat is er nu nog gezelliger dan een paar leuke kaarsjes op je kamer? Het natuurlijk helemaal fijn als deze ook nog eens lekker ruiken! Check snel deze DIY en maak zelf je eigen geurkaarsen. Heerlijk toch?!

 

 

 

Wat heb je nodig?
– Theekopjes
– Leuke potjes
– Kaarsen (kleur naar keuze)
– Versiersels
– Geurolie (geur naar keuze)
– Satéprikkers
– Pan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat moet je doen?
Stap 1:
Pak als eerste de kleur kaars waar je graag mee wilt beginnen. Deze moet je in stukjes breken. Bewaar wel de lont van de kaars, want deze heb je nodig voor je eigen kaars. Pak een pan en zet deze op het vuur. Hier doe je de brokken kaars in en deze laat je helemaal smelten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2:
Als de kaars helemaal gesmolten is, voeg je drie druppels geurolie toe. Roer dit even door en laat het zo’n twee minuten staan op een laag vuurtje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3:
Laat het kaarsvet even staan en pak twee satéprikkers. Leg deze op het theekopje en stop het lontje ertussen. De bedoeling is dat de satéprikkers het lontje als ware vasthouden. Herhaal dit ook bij het andere kopje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4:
Het einde is bijna in zicht! Pak de pan met kaarsvet en giet het kaarsvet in de kopjes. Let op! Het kaarsvet is superheet dus wees heel erg voorzichtig. Wanneer de kopjes vol zijn, zet je ze in de koelkast en wacht je tot ze afgekoeld zijn. Zodra ze zijn afgekoeld heb je je eigen superleuke geurkaarsjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herhaal al deze stappen om ook kaarsjes te maken in de leuke potjes.