Het wordt al iets warmer buiten, maar de temperatuur verschilt nog veel met binnen. Hierdoor kan je huid droger zijn dan normaal. Daarom is het lekker om je huid elke week te verwennen met een voedend maskertje. En die kun je gewoon zelf maken!

 

 

 

 

Masker met yoghurt
Wat heb je nodig?
– 1 eetlepel havermout
– 1 eetlepel yoghurt
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel olijfolie

Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng ze door elkaar. Breng het mengsel aan op je schone gezicht en laat het tien minuten zitten, totdat het droog is geworden. Spoel dan je gezicht schoon met lauw water en dep het droog met een handdoek.

Masker met banaan
Wat heb je nodig?
– 1/2 banaan
– 1/2 kopje havermout
– 1 eetlepel honing

Prak de banaan met een vork en mix het met de havermout. Voeg de honing toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens water toe totdat het masker op een crème lijkt. Verdeel het over je schone gezicht en laat het vijftien minuten zitten. Spoel daarna je gezicht schoon met lauw water en dep het droog met een handdoek.

Masker met mayonaise
Wat heb je nodig?
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 theelepel babyolie

Meng beide ingrediënten en smeer het op je gezicht. Laat het twintig minuten intrekken. Spoel daarna je gezicht schoon met lauw water en dep het droog met een handdoek. Dit masker werkt ook goed op droge plekken op je lichaam, zoals ellebogen en knieën.

Lees ook: DIY: haarmaskers