We hebben allemaal wel eens problemen met ons haar. Bij de een is het droog en dof, de ander heeft juist vet of slap haar. Wat voor haar je ook hebt, een maskertje kan wonderen doen! Is dat duur? Nee hoor! Je maakt het gemakkelijk zelf, met ingrediënten uit de supermarkt (die je misschien zelfs al in huis hebt!).

 

 

Droog haar
– 4 eetlepels olie
– 2 eetlepels honing

Doe de olie 20 seconden in de magnetron om hem warm te laten worden, zo mixt hij beter met de honing. Smeer het olie/honing-mengsel in je haar en doe een douchemuts op. Laat dit 20 minuten zitten en spoel uit. Je lokken zijn nu weer helemaal happy.

Pluizig haar
– ½ kopje yoghurt
– ½ kopje honing
– 1 eetlepel amandelolie

Meng de ingrediënten in een kom en masseer het goedje in in je haar. Laat het masker 20 minuten zitten en spoel uit. Weg is je frizz! Om je haar mooi glad te houden kun je dit masker het beste 1 keer per maand gebruiken.

Dode punten/beschadigd haar
– 1 ei
– 1 banaan
– 2 eetlepels honing
– ½ avocado
– 3 eetlepels olijfolie (liefst extra vergine)
– 3 eetlepels karnemelk

Prak de banaan en avocado tot een glad papje. Meng nu de andere ingrediënten erdoor. Doe het masker in je haar en laat het er 20 minuten in zitten. Spoel je haar uit en zie: je lokken zien er weer stralend en gezond uit.

Dof haar
– 3 eetlepels olijfolie
– ½ kopje kokosmelk
– 1 avocado

Prak de avocado tot een glad papje, meng hier de olie en kokosmelk doorheen. Zet het mengsel 20 seconden in de magnetron om op te warmen. Zorg dat het masker niet te heet is als je het in je haar doet. Na 30 minuten kun je het uitspoelen en heb je glanzende lokken.

Vet haar
– 5 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel bakpoeder
– 1 eetlepel citroensap

Meng de ingrediënten en masseer het masker in je haar, focus vooral op de haarwortel. Na 30 minuten kun je het masker uitspoelen. Als je haar erg vet is, kun je dit masker elke week gebruiken.

Slap haar
– 1 banaan
– 1 ei
– ½ kopje bier (vraag aan je ouders)
– 1 eetlepel honing

Prak de banaan tot moes en meng daar de andere ingrediënten door. Smeer het masker in je haar en laat een uurtje intrekken. Als je dit masker hebt uitgespoeld, is je haar weer vol en glanzend.