Droom jij ook wel eens de gekste dingen? Een roze hond met een baard of misschien ben je met je opa vuurwerk aan het kijken. Vooral als je dingen vaker dan één keer droomt, is het best interessant om te weten wat het betekent. Check deze dromen ABC en leer meer jouw droom.

Aap
Apen staan voor teleurstelling, ondeugendheid en valsheid. Het kan ook betekenen dat je moet kalmeren.

Baard
Dromen dat je een baard ziet, betekent dat een onvriendelijk persoon je gaat tegenwerken. Komen er bebaarde vrouwen in jouw droom voor? Dit voorspelt onplezierige ontmoetingen en langdurige ziekte.

Cadeau
Als jij iemand een cadeau geeft in je droom, dan betekent dit dat je gul bent. Krijg je een cadeau? Dan heb je heb je het gevoel dat je onverwachts iets extra’s gaat krijgen in je leven.

Doodlopende straat
Droom je van een doodlopende straat, dan ben je in het echte leven ergens mee bezig dat nergens heen gaat. Het is tijd om daar verandering in te brengen.

Eten
Leuke dromen over eten betekenen dat je gelukkig bent in een relatie. Kook of serveer je eten, dan ben je alleen maar bezig met behoeftes van anderen te vervullen.

Fotoalbum
Als je door een fotoboek aan het bladeren bent, dan wil je herinneringen niet loslaten. Je stelt het verleden mooier voor dan het was.

Geest in de fles
Een geest in een fles staat voor geluk, vooral als hij je wensen vervult.

Hond
Een droom waar een hond in voorkomt heeft vaak een belangrijke boodschap.

Inbreker
Als je droomt dat er bij je wordt ingebroken, dan voel je je niet veilig of ben je bang dat er iets van je wordt afgepakt. Het kan ook over iemand gaan die over je grenzen heen gaat.

Jungle
Een jungle staat voor je wilde, gepassioneerde kant.

Lees ook: Dromen – wat betekenen ze?

Klimmen
Deze droom gaat over het overwinnen van obstakels en sociale groei.

Loterij
Als je droomt dat je de loterij wint, dan verlang je ernaar om zonder zorgen te kunnen leven en niet hoeft na te denken over allerlei problemen.

Maden
Maden staan voor angst voor de dood.

Naakt
Droom je dat je naakt bent in het openbaar? Dan ben je bang dat mensen zien hoe je echt bent. Je kunt je ook kwetsbaar voelen.

Opa/oma
Je opa en/of oma in je droom staat voor liefde en bescherming.

Paard
Een paard in je droom is een goed teken. Het betekent dat je je leven onder controle hebt.

Quiz
Deed je mee aan een quiz in je droom en ging het goed, dan zul je gemakkelijk succes behalen in wat je probeert te bereiken. Was het juist moeilijk en kon je niet op de juiste antwoorden komen? Dan heb je last van faalangst.

Roze
Een droom waarin veel roze voorkomt, betekent vaak dat je verliefd bent. Roze staat voor liefde, geluk, vriendelijkheid en affectie.

Steken
Als je in je droom wordt neergestoken, dan voel je je machteloos. Het kan ook dat je je verraden voelt door iemand die je vertrouwde.

Tandarts
Droom je dat je bij de tandarts bent, dan zie je ergens tegenop.

Uil
Een uil staat voor wijsheid.

Vuurwerk
Vuurwerk in je droom staat voor enthousiasme, creativiteit en talent. Het kan ook betekenen dat je je aan het uitsloven bent.

Weven
Dromen over weven betekent dat het goed gaat. Je bent rustig en tevreden. Heb je juist moeite met weven, dan zijn er obstakels op je pad.

Xylofoon
Dromen over een xylofoon voorspelt dat je grootste ambities werkelijkheid zullen worden.

Yoga
Yoga staat voor rust en beheersing van je lichaam en geest. Je hebt veel zelfdiscipline.

Zoeken
Als je iets zoekt in je droom, dan wil je graag iets vinden dat ontbreekt in je leven of je zoekt naar een oplossing voor een probleem.

Lees ook: Wat zeggen jouw dromen?