Ik heb een probleem. Twee vriendinnen van mij hebben een soort dwangneurose. Als ik bijvoorbeeld een schijfje aardappel neem, moet je er nog eentje nemen, anders worden ze helemaal gek en kunnen ze ‘s avonds niet slapen.

Of die ene keer dat ze per ongeluk met een rietje waar cola aan zat in mijn oog prikten. Dat deed natuurlijk hartstikke zeer. Maar toen deden ze het nog een keer, want anders was het een oneven getal. Ik word er gek van en ben heel erg bezorgd, want de oom van een van die vriendinnen is overleden, ook door die dwangneuroses. Ik heb al heel vaak gezegd dat ze moeten ophouden, of dat ze naar de dokter moeten gaan, maar dat vinden ze maar dom als ik dat zeg. Wat moet ik nou doen? Een heel bezorgd meisje

Het lijkt er eerder op de je vriendinnen grappen met je uithalen dan dat ze echt een dwangneurose hebben. Hoe kunnen ze je nou pijn doen en dat dan nรณg een keer doen omdat ze anders โ€˜gekโ€™ worden of niet kunnen slapen? Dat jij het gelooft, maakt het nog leuker voor hen om ermee door te gaan. Dus moet JIJ altijd twee dingen doen of ondergaan omdat ZIJ daar anders last van krijgen… Mensen die echt een dwangneurose hebben, gaan daar niet zo gemakkelijk mee om. Maar ze gaan er ook niet dood van. Stop dus met je zorgen maken over je vriendinnen, maar denk vooral aan jezelf. Jij bent het slachtoffer, niet je vriendinnen!