Afgelopen woensdag werden er in Nederland 7 iPad-scholen geopend. Op deze basisscholen krijgen leerlingen een iPad die ze op school en thuis mogen gebruiken. Gaaf!

Waar?
De iPad-scholen zijn nu geopend in Sneek, Breda, Heenvliet, Almere (maar liefst 2!), Emmen en Amsterdam. Op deze basisscholen krijgen leerlingen een iPad waarmee ze thuis ook dingen kunnen leren over onderwerpen die niet op school behandeld worden. Stel je eens voor dat jij op de basisschool gewoon je eigen iPad mee naar huis mag nemen!

Voorbereid
Door de iPad wordt er meer gelet op wat kinderen allemaal weten over technologie en wat ze ermee kunnen. Dit is volgens Maurice de Hondt, die dit project begonnen is, belangrijk zodat de kinderen voorbereid worden op de wereld van 2030. Speciale apps op de iPad houden bij hoe goed de kinderen het doen.

Volgend jaar
Na de opening van de 7 iPad-scholen moeten er volgens het plan voor het eind van dit jaar nog 5 bijkomen, zodat er dan in totaal 12 scholen zijn. Volgend jaar zullen zelfs nog meer van deze scholen in Nederland geopend worden.
Β